ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Το κορυφαίο σοκολατένιο γλυκό! Δεν έχεις ξαναφάει κάτι παρόμοιο!


animatedcake3

Στην ουσία πρόκειται για μία ....
στρώση σοκολατένιου κέικ, ένα γλάσο σοκολάτας που δίνει το έξτρα σοκολατένιο touch και τη δική σου επιλογή παγωτού (ιδανικά, κρέμα με καραμέλα). Και όλα αυτά μαγειρεμένα και -αν θέλεις- σερβιρισμένα μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Τι θα χρειαστείς:
Για το κέικ
1 φλ. αλέυρι
1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
1 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/4 του φλ. βούτυρο
1/4 του φλ. ηλιέλαιο (ή οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι)
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/2 του φλ. νερό
1/4 του φλ. ξινόγαλα
1 αυγό
1/2 βανίλια
Για το γλάσο- επικάλυψη
1/4 του φλ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
2-4 κ.σ. γάλα
1/2 του φλ. κάσιους, θρυμματισμένα
2 φλ. άχνη ζάχαρη
1/2 βανίλια
Έξτρα (και προαιρετικά):
Παγωτό με γεύση βανίλια
Σιρόπι καραμέλας
Σαντιγί
Εκτέλεση (Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο απλή είναι)
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνεις στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι, βάζεις το βούτυρο, το ηλιέλαιο, την σκόνη κακάο και το νερό και τα αφήνεις σε μεσαία φωτιά. Μόλις βράσουν αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτεις τα στέρεα υλικά και ανακατεύεις καλά. Ρίχνεις το ξινόγαλα, το αυγό και τη βανίλια και βάζεις το σκεύος στο φούρνο. Το αφήνεις για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς (για να τσεκάρεις αν είναι έτοιμο κάνεις το παραδοσιακό κόλπο με την οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγει με λίγα ψίχουλα).
Όσο το κέικ κρυώνει, θα ασχοληθείς με το γλάσο σοκολάτας. Α, πανεύκολο. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις το βούτυρο, το κακάο και το γάλα.και -μάντεψε- τα αφήνεις να βράσουν. Στην συνέχεια το αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις την άχνη, τα κάσιους και τη βανίλια. Ανακατεύεις και περιχύνεις το μίγμα πάνω από το κέικ και το απλώνεις με μία σπάτουλα.
Ήρθε η ώρα να το σερβίρεις;
Προσθέτεις 2 μπάλες παγωτό, σιρόπι καραμέλας και σαντιγί. Ενός λεπτού σιγή και ΒΟΥΡ. Λιποθυμικό σοκ.
cosmopolitan.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου