ΥΛΙΚΑ
1 αυγό
180 γρ. ξινόγαλο
110 γρ. ζάχαρη καστανή
80 γρ. φυστικοβούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
60 ml. λάδι canola
2 βανίλιες
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σόδα
Αλάτι μια πρέζα
8 κ.σ. nutella για το εσωτερικό του κέικ και 4 κ.σ. για την κορυφή του κέικ
Χρόνος Προετοιμασίας
50΄
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22x12 εκ. ή το καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τα αυγά, το ξινόγαλο, την καστανή ζάχαρη, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη, το λάδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι απλώς να ομοιογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται να επεξεργαστούμε πολύ τη ζύμη μας.
Μεταφέρουμε τα 2/3 της ποσότητας της ζύμης στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει και στρώνουμε με μια σπάτουλα. Περιχύνουμε τη ζύμη με 2/3 φλ.τσ. νουτέλα. Φροντίζουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα της ζύμης και τη στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα. Περιχύνουμε την κορυφή με 1/4 φλ.τσ. νουτέλα ώστε να φτιάξουμε σχέδια.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στο φούρνο ή μέχρι να πιέζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού και να βγαίνει καθαρή.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά πρίν το βγάλουμε από το ταψάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου