ΥΛΙΚΑ
110 γρ. ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
120 γρ. βούτυρο
Αλάτι 1/2 κ.γ.
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
60 ml νερό
50 γρ. μαρμελάδα φράουλα
15 γρ. ζάχαρη άχνη
Χρόνος Προετοιμασίας
50΄
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο, το εκχύλισμα αμυγδάλου, την κανέλα, το αλεύρι και το αλεύρι αμυγδάλου. Χτυπάμε τα υλικά μας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το βούτυρο με τα αλεύρι. Προσθέτουμε το νερό και αναδεύουμε μέχρι να ομοιγενοποιηθεί και αυτό. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας ώστε να σχηματισθεί μια μπάλα. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπόλ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βγάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο και την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Κρατάμε το ένα και βάζουμε τα υπόλοιπα στο ψυγείο.
Τοποθετούμε τη ζύμη που έχουμε κρατήσει εκτός ψυγείου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε ακόμη ένα αντικολλητικό χαρτί πάνω στη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος μισού εκατοστού περίπου.
Κόβουμε τη ζύμη μας σε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια ενός κουπάτ. Μεταφέρουμε τα μισά κομμάτια σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε τα κομμάτια της ζύμης με τη μαρμελάδα.
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι δημιουργούμε σχήματα στο κέντρο των υπόλοιπων κομματιών ζύμης. Καλύπτουμε με αυτά τα κομμάτια ζύμης τα υπόλοιπα που έχουμε αλείψει με μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τα μπισκότα απο το φούρνο και πασπαλίζουμε αμέσως με τη ζάχαρη άχνη.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου