ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι

Υλικά

-Κοφτό μακαρονάκι  (500 γρ.)
- Χταπόδι (1200γρ. περίπου)
- Κρεμμύδια χοντροκομμένα (6)
- Ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι)
- Ντομάτα κονκασέ (φρέσκια ή έτοιμη) (500γρ.)
- Σκόρδο (3 σκελίδες)
- Δάφνη
- Κανέλα (1 ξύλο)
- Λευκό κρασί (1 φλιτζάνι)
- Τοματοπελτέ (1 κ.σ.)
- Νερό

Εκτέλεση

- Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά σε ελάχιστο νερό (περίπου ½ κούπα).
- Κρατάμε το νερό στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το χταπόδι, τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη, τον τοματοπελτέ και την ντομάτα.
- Προσθέτουμε το ζωμό του χταποδιού και νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.
-Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι , αλάτι, πιπέρι κι όσο νερό, ώστε να καλύψει τα υλικά κι αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο λέει η συσκευασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου