ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ

                        ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ

Αν αισθάνεσαι ότι οι άνθρωποι γύρω σου –ναι, ναι και οι άντρες- δεν σε προσέχουν, δεν σε παρατηρούν, δεν σε φλερτάρουν και δεν σε πλησιάζουν όσο θα ήθελες εσύ να το κάνουν, να ξέρεις ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ευθύνεσαι και εσύ σε κάποιο βαθμό γι ’αυτή την κατάσταση! 
Τις περισσότερες φορές όταν καταλήγεις να είσαι ένα σχεδόν «αόρατο πρόσωπο» για το περιβάλλον σου, είναι επειδή έχεις σαμποτάρει τόσο πολύ η ίδια τον εαυτό σου που έχεις φτάσει στο σημείο να σε εξαφανίσεις εντελώς!
Μην στενοχωριέσαι, όμως, αγαπημένη γιατί οι ειδικοί έχουν ασχοληθεί ήδη με την περίπτωση σου και μάλιστα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι με μερικές απλές τεχνικές μπορείς να έχεις στα πόδια σου όχι μόνο αυτό το αγόρι που κάτι σου κάνει, αλλά (!) και ολόκληρο τον κόσμο!
Νιώσε η ίδια για τον εαυτό σου αυτό που θέλεις να βλέπουν σε εσένα οι άλλοι γύρω σου.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε τελική ανάλυση το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι το ποια είσαι ουσιαστικά και πώς εσύ η ίδια βλέπεις, αντιλαμβάνεσαι και αξιολογείς τον εαυτό σου. Είναι βέβαιο ότι αν δεν σε αγαπάς και δεν σε εκτιμάς αρκετά, αποκλείεται να έχεις την ψυχραιμία, τη δύναμη και το κουράγιο να αντέξεις να ακούσεις και να διαχειριστείς τη γνώμη των άλλων γύρω σου, που μπορεί κάποιες φορές να είναι και υπερβολικά αυστηρή και να μην έχει καν καλή πρόθεση! Οπότε αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι αν απουσιάζει η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός σου, αυτό αντανακλάται και γίνεται αμέσως αντιληπτό από τους άλλους, που συνήθως είναι έτοιμοι να δουν σε εσένα ό,τι ακριβώς τους δείχνεις εσύ!
Οραματίσου τον εαυτό σου ευτυχισμένο!
Η δύναμη που μπορεί να σου δώσει ο οραματισμός και η θετική και αισιόδοξη στάση απέναντι στο μέλλον σου έχει αποδεδειγμένα πια πολύ μεγάλη επιρροή στην καλή σου ψυχική ισορροπία και υγεία. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ειδικοί συστήνουν ως μέθοδο χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης –ακόμα και σε περιόδους μεγάλης κρίσης και πίεσης- το να οραματιστείς με λεπτομέρειες μια ευτυχισμένη εικόνα του εαυτού σου : φαντάσου, λοιπόν, εσένα στη σχέση και στην κατάσταση ζωής των ονείρων σου! Προσπάθησε να τη συγκρατήσεις και να τη θυμάσαι ώστε να μπορείς να την ανακαλείς κάθε φορά που αισθάνεσαι την ανάγκη αυτή μέσα στην καθημερινή σου ζωή. Σχετικές μελέτες δείχνουν ότι η πολύ συχνή ανάκληση της φαντασίωσης αυτής κάνει τον εγκέφαλο σου κάποια στιγμή να τη θεωρεί πραγματικότητα!
Διώξε τον φόβο της μοναξιάς.
Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας σπαταλάμε –άλλοτε συνειδητά και άλλοτε εντελώς υποσυνείδητα -πάρα πολύ χρόνο και πάρα πολλή ενέργεια προκειμένου να βρούμε όλους τους πιθανούς τρόπους ώστε να αποφύγουμε τη μοναξιά πάση θυσία! Δεν είναι τυχαίο ότι ο φόβος της μοναξιάς είναι από τα πιο κοινά πράγματα που μοιραζόμαστε όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από το φύλο και την ηλικία μας, αφού σύμφωνα με τους ψυχολόγους στην πραγματικότητα συνδέεται μέσα μας με το φόβο του θανάτου.. Για το λόγο αυτό και μόνο η πιθανότητα της μοναξιάς αρκεί για να μας οδηγήσει στο να κάνουμε αρνητικές και επιθετικές σκέψεις και κατ’ επέκταση στο να προχωράμε και σε αντίστοιχες ενέργειες. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να συμφιλιωθείς λίγο λίγο με την ιδέα του να μπορείς να μένεις και μόνη σου χωρίς να σε πιάνει πανικός, απογοήτευση και στεναχώρια. Σταμάτα, λοιπόν, να κάνεις τα πάντα για να την διώξεις και δέξου τη σαν ένα θετικό και αναγκαίο κομμάτι της ζωής σου που στόχο έχει να σε βοηθήσει στην αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία!
Απαλλάξου από στόχους! 
Είναι πράγματι πολύ σημαντικό το να έχεις κάτι στο μυαλό σου το οποίο να μπορεί να λειτουργεί σαν πυξίδα που σε καθοδηγεί και σε ενθαρρύνει, αλλά (!) μπορεί αν μπεις στη διαδικασία να βάζεις συνεχώς στόχους, τελικά να φορτώνεις τον εαυτό σου με πάρα πολύ άγχος όχι μόνο γιατί έτσι αυξάνεις την ανάγκη σου να ανταποκριθείς στις προσδοκίες των άλλων, αλλά και γιατί σου δημιουργείται αυτόματα η αγωνία του να είσαι παραγωγική και αποτελεσματική ως προς την επίτευξη των στόχων αυτών. Βάλε, λοιπόν, καλύτερα στο μυαλό σου τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, παρά τι είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνεις!
Άντε, ξεκίνα να τα εφαρμόζεις σιγά σιγά και θα δεις πώς θα γίνεις από το πουθενά το μεγαλύτερο σουξέ τη εποχής!


marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου