ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Cookie brownie: Ό,τι πιο λαχταριστό έχεις φάει τελευταία




Μετά από αυτήν την συνταγή, μάλλον θα παχύνουμε λίγο. Χαλάλι.

ΥΛΙΚΑ
4 κ.σ. καρυδόψιχα
120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου για το brownie και επιπλέον 180 γρ. για τη ζύμη μπισκότου
4 κ.σ. κακάο
5 χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας για το brownie και 1,5 κ.γ. για τη ζύμη του μπισκότου
10 ml. λάδι καρύδας για το brownie και 90 ml. για τη ζύμη μπισκότου
45 ml. γάλα ινδικής καρύδας
2 κ.σ. μέλι
90 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Χρόνος Προετοιμασίας
30'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Για το brownie:
Βάζουμε τα καρύδια στον επεξεργαστή τροφίμωνΕπεξεργαζόμαστε μέχρι να τα ψιλοκόψουμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τους χουρμάδες στον επεξεργαστή και επεξεργαζόμαστε μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια,το αλεύρι αμυγδάλου, το κακαό, την πάστα απο τους χουρμάδες, τη βανίλια και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 17x22 εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ζύμη του μπισκότου:
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το λάδι, το γάλα, τη βανίλια και το μέλι. Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη. Προσθέτουμε τις σταγόνες της σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί και τη στρώνουμε καλά πάνω απο τη ζύμη του brownie.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε για μία ώρα.
Βγάζουμε το ταψί απο το ψυγείο και κόβουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου