Η ανάγκη για κατανάλωση ψαριού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε απαραίτητα ω3 λιπαρά είναι πλέον πλήρως τεκμηριωμένη.
Ένα ερώτημα που τίθεται πολλές φορές έχει να κάνει σε σχέση με την περιεκτικότητα των ψαριών σε βαρέα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος, εξαιτίας της μόλυνσης των θαλάσσιων υδάτων.
Αυτό που θα πούμε είναι ότι όσο πιο ψηλά στην τροφική αλυσίδα είναι ένα ψάρι τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να περιέχει βαρέα μέταλλα. Για το λόγο αυτό συστήνουμε σε ευπαθείς ομάδες όπως για παράδειγμα οι έγκυες την αποφυγή κατανάλωσης μεγάλων ψαριών όπως ο σολομός, ο τόνος, ο ξιφίας και την προτίμηση σε μικρότερα.
Επίσης, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, συμπληρώματα διατροφής που έχουν ως πρώτη ύλη συστατικά από ψάρι, όπως για παράδειγμα τα ιχθυέλαια ως πηγή ω3 λιπαρών, συστήνεται να είναι μοριακής απόσταξης, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου