ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«Γιορτή της Ζιβανίας» σε Άλωνα και Πελέντρι


zibania
Η «Γιορτή της Ζιβανίας» θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε δυο χωριά της Πιτσιλιάς, την Άλωνα και το Πελέντρι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στην πλατεία του χωριού της Άλωνας, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία απόσταξης ζιβανίας και την παρασκευή ππαλούζε. Θα προσφερθούν επίσης παραδοσιακά φαγητά και τοπικά προϊόντα και θα υπάρχει παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χοροί.
Στις 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί «Γιορτή της Ζιβανίας» στην πλατεία Πελεντρίου με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
«Η ζιβανία, όπως και η κουμανδαρία, ως το κατ’ εξοχήν κυπριακό κεκτημένο, μεγιστοποιεί την ευθύνη όλων μας για τη λήψη ορθών και ευέλικτων αποφάσεων για στήριξη αυτού του ιστορικού αποστάγματος, σηματοδοτώντας έτσι την παρούσα και μελλοντική πορεία του αμπελοοινικού τομέα της Κύπρου», ανέφερε σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, εκπρόσωπος του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη.
Η «Γιορτή της Ζιβανίας» στην Άλωνα στόχο έχει να αναδείξει τη ζιβανία ως το γνήσιο ποτό των Κυπρίων και παράλληλα τη φυσική ομορφιά  του χωριού, ανέφερε ο κοινοτάρχης Αλωνας Ανδρέας Διονυσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου