Προετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 30 λεπτά Υλικά για 4 άτομα
Υλικά-2 φιλέτα μπακαλιάρο παστό ξαλμυρισμένο
-3/4 φλιτζανιού λάδι -4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα -4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες -2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ -1 ξυλαράκι κανέλας -1 δαφνόφυλλο -300 γρ. δαμάσκηνα -700 γρ. πατάτες χοντροκομμένες -αλάτι, πιπέρι |
Eκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ σε μεγάλο τηγάνι με το λάδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη και τις πατάτες και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τον μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου