ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Θανάσιμα λάθη που κάνει μια γυναίκα με το δέρμα της χωρίς να το καταλάβει!

WOMEN SKIN
Το δέρμα μας αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε, και το ίδιο συμβαίνει με τα λάθη που κάνουμε σε ότι έχει σχέση με αυτό. Ρωτήσαμε μερικούς από τους αγαπημένους μας δερματολόγους να μας αναλύσουν όλα τα λάθη που κάνουμε σε κάθε ηλικία. Ορίστε λοιπόν τι δεν θα έπρεπε (και τι θα έπρεπε!) να κάνετε για να έχετε το δέρμα των ονείρων σας.

women skin
Talaya Centeno/WWD

Λάθη που κάνετε με το δέρμα σας στη δεκαετία των 20
Λάθος 1ο: Ξεχνάτε να βάλετε ξανά αντηλιακό
Το έχουμε ξαναπεί: το να βάζετε αντηλιακό κάθε μέρα στο πρόσωπό σας είναι ζωτικής σημασίας για να αποφύγετε όλες εκείνες τις καταστροφικές συνέπειες, όπως είναι οι ρυτίδες, οι πανάδες και φυσικά ο καρκίνος τους δέρματος. Αλλά για να είστε σίγουρες ότι έχετε προστασία από την ήλιο, θα πρέπει να βάζετε ξανά ανά δύο ώρες. Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να χαλάσετε το μακιγιάζ σας; Το πρωί, προτιμήσετε μία κρέμα ημέρας με χρώμα με προστασία από τον ήλιο ή μία BB κρέμα που θα βάλετε πάνω από το αντηλιακό σας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας περάστε από το πρόσωπό σας μία πούδρα με SPF.
Λάθος 2ο: Δεν απολυμαίνετε το κινητό σας
Ναι, το αγαπημένο σας smartphone είναι ένας μαγνήτης μικροβίων και τα μικρόβια αυτά ακουμπάνε κατευθείαν στο πρόσωπό σας κάθε φορά που μιλάτε σε αυτό. Καθαρίστε λοιπόν συχνά την οθόνη σας με ένα μαντηλάκι απολύμανσης και χρησιμοποιήστε ακουστικά ή την ανοιχτή ακρόαση την επόμενη φορά που θα κάνετε μία κλήση.
Λάθος 3ο: Αντιμετωπίζετε την ακμή που έχετε ως ενήλικες όπως ακριβώς και την ακμή που είχατε ως έφηβες
Και όμως αυτή η ακμή, για την οποία ευθύνονται το άγχος και οι ορμονικές αλλαγές, είναι τελείως διαφορετική από τα εφηβικά σπυράκια σας. Προτιμήσετε λοιπόν προϊόντα που είναι κατάλληλα για αυτόν τύπο ακμής και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.
Λάθος 4ο: Σπάτε τα σπυράκια σας
Το να το πειράζετε δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το κακό της όλης υπόθεσης είναι αυτό που συμβαίνει μετά: οι ουλές! Χρησιμοποιήστε μία εξειδικευμένη μάσκα που ξηράνει το σπυράκι και στη συνέχεια βάλτε ένα patch κατά της ακμής που θα το βοηθήσει να επουλωθεί.
Λάθος 4ο: Αναβάλλετε τη χρήση προϊόντων κατά της γήρανσης
Ίσως να μην βλέπετε ακόμη ρυτίδες, αλλά για να παραμείνετε έτσι οι δερματολόγοι συστήνουν να αρχίσετε από τώρα να χρησιμοποιείτε σέρουμ και κρέμες αντιγήρανσης.
women 30s
Gettystock

Λάθη που κάνετε με το δέρμα σας στη δεκαετία των 30
Λάθος 1ο: Δεν κάνετε κάθε μέρα την καθιερωμένη διαδικασία φροντίδας σας
Όλες μας το έχουμε (δυστυχώς) κάνει. Έχουμε κοιμηθεί βαμμένες κάποιες -ή και αρκετές φορές-, αλλά εάν θέλουμε να έχουμε ένα τέλειο δέρμα, τότε πρέπει να ακούσουμε τους δερματολόγους και να ακολουθούμε μία συγκεκριμένη φροντίδα για το δέρμα μας κάθε μέρα, πρωί και βράδυ.
Λάθος 2ο: Δεν αλλάζετε τα προϊόντα σας
Στα 30 σας το δέρμα σας έχει πλέον νέες ανάγκες και οι κρέμες που χρησιμοποιούσατε στα 20 σας δεν σας ταιριάζουν πλέον. Δείτε ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα που έχετε στην επιδερμίδα και επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα για αυτήν.
Λάθος 3ο: Κάνετε υπερβολική απολέπιση
Ξέρουμε ότι το κάνετε για να είστε περισσότερο λαμπέρες, αλλά σας ζητάμε να περιορίσετε την απολέπιση του προσώπου σας σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα μόλις φτάσετε τα 30. Αλλιώς, θα μειώσετε την ελαστικότητα του δέρματος σας, η οποία ήδη αρχίζει να χάνετε καθώς περνούν τα χρόνια.
Λάθος 4ο: Δεν τσεκάρετε τις ελιές σας κάθε χρόνο
Το σημαντικότερο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας, μετά από το να φοράτε αντηλιακό με SPF 30, είναι το να τσεκάρετε τις ελιές σας κάθε χρόνο σε έναν δερματολόγο.
women 40s
Gettystock

Λάθη που κάνετε με το δέρμα σας στη δεκαετία των 40
Λάθος 1ο: Δεν ενυδατώνεστε αρκετά
Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος σας, τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για να ενισχύσετε την ενυδάτωση σας. Σε αυτή την ηλικία οι ορμονικές αλλαγές κάνουν το δέρμα σας πιο ξηρό και έτσι χάνει την ικανότητά του να παραμένει ενυδατωμένο. Η ξηρότητα μπορεί επίσης να κάνει τις γραμμές και τις ρυτίδες περισσότερο ορατές. Και καμιά μας δεν το θέλει αυτό...
Λάθος 2ο: Βάζετε μαζί πολλά προϊόντα
Μερικές φορές η υπερβολική ποσότητα από κάτι δεν είναι κάτι καλό. Υπάρχουν ορισμένα συστατικά στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε τα οποία είναι καλό να μην συνδυάζονται, όπως για παράδειγμα η ρετινόλη με τα προϊόντα κατά της ακμής. Η συμβουλή των ειδικών: Δοκιμάστε ένα νέο προϊόν κάθε φορά, περιμένετε ένα λεπτό και μετά συνεχίστε με τα υπόλοιπα προϊόντα. Επίσης, επιλέξετε συνθέσεις που δεν έχουν άρωμα.
Λάθος 3ο: Δεν βάζετε κρέμα ματιών
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σέρουμ ή κρέμα γύρω από τα μάτια σας, αλλά είναι καλύτερο να βάζετε εκείνη την περιοχή κάτι που είναι ειδικά φτιαγμένο για αυτήν. Μην ξεχνάτε επίσης να βάζετε μία κρέμα ματιών με SPF.
Λάθος 4ο: Συσσωρεύετε προϊόντα που νομίζετε ότι μπορούν να κάνουν θαύματα
Κανένα από τα προϊόντα αντιγήρανσης δεν μπορεί να εξαφανίσει τελείως τις ρυτίδες ή να επαναφέρει τα ζυγωματικά που είχατε στα 20 σας. Για αυτό, θα χρειαστεί να δείτε έναν δερματολόγο.
Το κείμενο βασίστηκε στο κείμενο Major Skin Mistakes You're Making In Your 20s, 30s, and 40s που δημοσιεύθηκε στην HuffPost US


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου