Για την αμυγδαλόπιτα
3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
8 αυγά χωρισμένα κρόκους με ασπράδια
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 φρυγανιές κοπανισμένες
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
Χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών μέχρι ν’ ασπρίσουν. Διαλύετε το μπέικιν στο κονιάκ και το προσθέτετε στο μίγμα μαζί με τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα λεμονιού.
Κατόπιν, χτυπάτε τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνετε στο μείγμα μαζί με το αλάτι.
Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι και περιχύνετε το γλυκό μόλις το βγάλετε από το φούρνο.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitterhttps://twitter.com/NeaKalaMantata . Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου