ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Γίνε σουβλατζής και φτιάξε την τέλεια πίτα γύρο με τα χεράκια σου!

Αν έχεις όρεξη για πίτα γύρο σήμερα, ρίξε μια ματιά στην εύκολη συνταγή που βρήκαμε για να φτιάξεις με τα χεράκια σου.


ΥΛΙΚΑ

2 στήθη κοτόπουλο συνολικά 500 γρ. χωρίς πέτσα

3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες

1 λεμόνι το χυμό του ( κρατάμε 1 κ.γ. για τη σώς)

1 κ.σ. ξίδι

30 ml. ελαιόλαδο

240 γρ. γιαούρτι

2 κ.γ. ξερή ρίγανη

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

1 αγγούρι τριμμένο

1/2 κ.σ. λευκό ξίδι

8 πίτες για σουβλάκια

2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια

1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο

1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Αριθμός ατόμων: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ τη μισή ποσότητα του σκόρδου, το χυμό του λεμονιού, το ξίδι, το λάδι, 2 κ.σ. γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα με το μίγμα του γιαουρτιού. Καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για τουλάχιστον μια ώρα.

Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αγγούρι, το υπόλοιπο σκόρδο, το υπόλοιπο γιαούρτι, το λευκό ξίδι, 1 κ.γ. απο το χυμό του λεμονιού, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Βάζουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και μαγειρεύουμε εκεί τα κομμάτια του κοτόπουλου. Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο στο φούρνο ή στο BBQ.

Παίρνουμε μια πίτα και την αλείφουμε με τη σως γιαουρτιού (τζατζίκι) που έχουμε φτιάξει. Προσθέτουμε μερικά κομμάτια κοτόπουλου, ντομάτας, μαρουλιού και κρεμμυδιών. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες πίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου