Μια κινέζικη συνταγή. Γιατί να βράζουμε τα αυγά συνέχεια σε νερό αφού μπορούμε να κάνουμε τόσα άλλα πράγματα; Μπορούμε βράζοντας τα αυγά μας να τους δώσουμε την γεύση που θέλουμε. Να μία καλή ιδέα από την
κινέζικη κουζίνα. Όλα τα αρώματα και οι γεύσεις συνδυάζονται για να δώσουν μία υπέροχη γεύση στα αυγά μας. Κάθε φορά που φτιάχνω τα αυγά αυτά δεν ξέρω αν πρέπει να τα φάω ή να τα στολίσω στο σαλόνι μου…
Κινέζικα αυγά βρασμένα σε ζωμό τσαγιού που πρέπει να δοκιμάσετε…
Υλικά:
- 6 αυγά
- 3-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας (ένα φακελάκι τσαγιού) φύλλα μαύρου τσαγιού
- 3-4 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
- 2 με 3 λωρίδες αποξηραμένου πορτοκαλιού ή μανταρινιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με 2.5 εκατοστά κρύο νερό. Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού, τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1-2 λεπτά.
- Ξεπλένουμε τα αυγά με κρύο νερό. Παίρνουμε κάθε αυγό και το χτυπάμε ελαφρά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού μέχρι να ραγίσει σε όλη την επιφάνεια του.
- Επιστρέφουμε τα αυγά στην κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό μέχρι 2.5 εκατοστά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το αλάτι, το τσάι, γλυκάνισο, κανέλα, φλούδα πορτοκαλιού το πιπέρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα.
- Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού, στη συνέχεια, μειώνουμε τη θερμότητα σε χαμηλή και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 ώρες. Προσθέτουμε περισσότερο νερό, καθώς σιγοβράζει.
- Αφού τα σιγοβράσουμε, βάζουμε τα αυγά στον ζωμό τσαγιού κατά την διάρκεια της νύχτας για πιο έντονη γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου