ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η δουλειά των ονείρων μου δεν είναι όνειρο

     η δουλειά των ονείρων μου,η δουλειά των ονείρων μας,πως να φτιαξω βιογραφικο,βιογραφικο σημειωμα,πως να βρω δουλεια,πως να βρω δουλεια στην ελλαδα,επαγγέλματα,σύνταξη βιογραφικού,δουλειές,ανεργία
Όταν είμαστε μικροί σκεφτόμαστε τα πράγματα ιδανικά. Θέλουμε να σπουδάσουμε αυτό που αγαπάμε και περισσότερο θέλουμε να δουλέψουμε σε αυτό.

Και, φυσικά, θεωρούμε πως φτάνει η αγάπη και το πάθος για το αντικείμενο που έχουμε επιλέξει για να γίνουμε επιτυχημένοι.
Η αγάπη, όμως, ποτέ δεν είναι αρκετή.
Αυτό ισχύει για τις προσωπικές σχέσεις, ισχύει και για την καριέρα. Αν, λοιπόν, θέλουμε να βρούμε μια δουλειά η οποία θα μας δώσει την δυνατότητα να εξελιχθούμε, πρέπει να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά και να δουλέψουμε με στρατηγική. Και αυτό ισχύει και για την αρχή της καριέρας μας και για το ενδιάμεσο της πορείας μας όπου μπορεί να θελήσουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση.

Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να κινηθούμε στα σίγουρα και να κάνουμε σωστές επιλογές καλό είναι:

1. Να ξέρουμε με ακρίβεια τις ικανότητες και τις δεξιότητες μας. Να βάλουμε κάτω τις γνώσεις μας και να τις κοιτάξουμε με ειλικρίνεια. Δεν χρειάζεται ούτε να υπερεκτιμούμε τα προσόντα μας ούτε και να τα υποτιμούμε. Η αντικειμενικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος αξιολόγησης.
2. Να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που ήδη ασχολούνται με αυτό που θέλουμε να ακολουθήσουμε για να πάρουμε πληροφορίες για τη δουλειά, να μάθουμε με ακρίβεια τις αμοιβές που δίδονται και να καταλάβουμε τις δυνατότητες που δίνει για εξέλιξη.
3. Να συντάξουμε ένα βιογραφικό περιεκτικό και δυνατό. Αν ξέρουμε πως δεν τα καταφέρνουμε πολύ καλά στη σύνταξη αυτού του τόσο σημαντικού εγγράφου, καλύτερα είναι να ζητήσουμε την βοήθεια κάποιων ειδικών που αναλαμβάνουν ανάλογες υπηρεσίες. Έχω ακούσει για μια νεοσύστατη εταιρία, την The Career Tailors, που όχι μόνο συντάσσει με εύστοχο τρόπο βιογραφικά αλλά παράλληλα εκπαιδεύει κάθε υποψήφιο στις συνεντεύξεις παρέχοντάς του όλες τις πληροφορίες και τα tips που θα χρειαστεί. Για μπες στο www.thecareertailors.com να δεις.
Η δουλειά των ονείρων μου,επαγγέλματα,σύνταξη βιογραφικού,δουλειές,ανεργία,galsnguys,gals and guys

Η δουλειά των ονείρων μου,επαγγέλματα,σύνταξη βιογραφικού,δουλειές,ανεργία,galsnguys,gals and guys
4. Να μην περιμένουμε από τη πρώτη στιγμή να γίνει το θαύμα. Ειδικά στη σημερινή εποχή χρειάζεται μεγάληεπιμονή για να βρεις κάτι αξιόλογο. Αν δεν υπάρχει κάποια θέση ανοιχτή απ’ αυτές που θα ήθελες και δεν θέλεις να αφήνεις τον χρόνο να περνάει έτσι, καλύτερα είναι να αρχίζεις να σκέφτεσαι κάτι που πλησιάζει αρκετά το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει ή κάτι άλλο που μπορεί να σου προσφέρει έξτρα γνώσεις που θα σου φανούν πολύτιμες στη συνέχεια της πορείας σου. Με λίγα λόγια, άνοιξε τους ορίζοντες και άρχισε να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα.

5. Δεν σταματάμε να ενημερωνόμαστε συνεχώς για εκείνα που μας ενδιαφέρουν: νέες τεχνολογίες, νέες προοπτικές, σεμινάρια, ειδικά courses και ό,τι άλλο νέο κυκλοφορεί πρέπει να το μαθαίνουμε, να δηλώνουμε συμμετοχή και να το αφήνουμε να αναλαμβάνει την εξέλιξη μας. Με αυτόν τον τρόπο, κρατάμε το πνεύμα μας σε εγρήγορση και γινόμαστε ανταγωνιστικοί.
Η δουλειά των ονείρων μου,επαγγέλματα,σύνταξη βιογραφικού,δουλειές,ανεργία,galsnguys,gals and guys

Για την κατάκτηση του στόχου μας το κυριότερο, όμως, είναι να μη σταματήσουμε στιγμή να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Μπορεί η αρχή να είναι δύσκολη αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Όταν έχεις σχέδιο και πίστη στον εαυτό σου, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. 

Αυτό ας γίνει το motto μας. Σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε όσο ψηλά και αν βρίσκεται το αντικείμενο του πόθου μας.

galsnguys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου