ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η άσκηση της Ευγνωμοσύνης: Αλλάζει τη ζωή σου σε 2 βδομάδες!

Μπορεί κάποιος όταν ξυπνάει, κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ακόμα καλύτερα πριν τον ύπνο να καταγράφουν σε ένα χαρτί θετικές σκέψεις, πράγματα  για τα οποία νιώθουν ευγνωμοσύνη. Αυτές οι καταγραφές, επειδή τις βλέπουμε σαν φωτογραφία μετά μένουν στο μυαλό μας και
εντυπώνονται στο υποσυνείδητο πολύ καλύτερα. Γράφουμε τουλάχιστον 5 πράγματα τα οποία μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι που τα έχουμε. Μπορεί να είναι το ότι έχουμε την υγεία μας εμείς και τα παιδιά μας, μπορεί να είναι ότι έχουμε μια σύζυγο που την αγαπάμε. Έχουμε τη δουλειά μας όσο δύσκολη και αν είναι. Επικεντρώνουμε σε αυτά που έχουμε όχι σε εκείνα που δεν έχουμε. Όταν αρχίσει ο άνθρωπος να συνειδητοποιεί τα καλά που έχει αρχίζει να τους δίνει περισσότερη αξία και αυτό πολλαπλασιάζεται. Αν αυτή την άσκηση την κάνουμε καθημερινά μπορούμε ακόμα και μέσα σε δυο βδομάδες να δούμε εκπληκτικές αλλαγές στη ζωή μας και να νιώθουμε καλύτερα. Μπορεί να βοηθήσει και στην αποφυγή του στρες. Είναι από τις πιο σημαντικές ασκήσεις που έχει να μας δώσει η Θετική Ψυχολογία. Ουσιαστικά καταφέρνει να στρέφει το υποσυνείδητό μας από την αρνητική όψη των πραγμάτων στη θετική. Από τη δική μου εμπειρία έχω συναντήσει ανθρώπους που κατάφεραν σε δυο βδομάδες, μόνο με λίγα λεπτά κάθε μέρα να διώξουν την έντονη μελαγχολία,άρχισαν να χαίρονται τη ζωή και δήλωναν πολύ πιο ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της ζωής τους. Ένιωθαν καλύτερα στη δουλειά, στην οικογένεια, στη σχέση τους και το άγχος ήταν μειωμένο.
 Αν δεν γίνει σε 2 βδομάδες δεν πρέπει να απογοητευτούμε. Μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προσπάθεια γιατί ξέρετε, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να το κάνουν είτε επειδή χάνονται μέσα στις αμέτρητες υποχρεώσεις της καθημερινότητας είτε γιατί είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουν από τη συνήθεια της θλίψης. 

boro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου