Μια πλούσια σαλάτα από ανάμεικτα σαλατικά και φλοίδες κεφαλογραβιέρας ή παρμεζάνας είναι ο ιδανικός συνοδός του πιάτου
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
40 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορους
30 γρ. ρόκα baby, πλυμένη και στραγγισμένη
8 φέτες προσούτο
60 γρ. λιαστή ντομάτα
60 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Για τη σάλτσα
30 ml ξίδι μπαλσάμικο
10 γρ. μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο διαφανείς μεμβράνες επάνω στον πάγκο εργασίας και χτυπάμε ελαφρώς με ένα γουδοχέρι, ώστε να γίνει επίπεδο. Αφαιρούμε τις μεμβράνες και μοιράζουμε επάνω στο κρέας τη μουστάρδα, τη ρόκα, το προσούτο, τη λιαστή ντομάτα και το τυρί. Τυλίγουμε σφιχτά, ξεκινώντας από την άκρη με το μεγαλύτερο πάχος. Τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα τυλίγουμε ξανά σφιχτά, γυρίζοντας τις άκρες της σαν καραμέλα, ώστε να σφραγιστεί καλά η γέμιση. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα φιλέτα του κοτόπουλου.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει εφαρμόζουμε το καλάθι του ατμού. Τοποθετούμε επάνω τα ρολάκια με τη μεμβράνη και σκεπάζουμε με καπάκι. Τα αχνίζουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ώσπου να μαγειρευτούν και να μη διαλύονται.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα, ρίχνοντας στο multi το μπαλσάμικο, το μέλι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο. Αν η σάλτσα πήξει, την αραιώνουμε με λίγο νερό.
Απομακρύνουμε τα ρολάκια από το καλάθι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη, ώστε να κρυώσουν λίγο προτού τα ξετυλίξουμε. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα.
tovima
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου