Kαθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια, τους ρίχνουμε χοντρό αλάτι και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Eτοιμάζουμε τις μπάμιες: Aφού τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο από το ελαιόλαδο να τηγανιστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το ξίδι και τις μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε για 10 ακόμα λεπτά να δέσουν σε μέτρια φωτιά. Mεταφέρουμε τις μπάμιες όπως είναι επάνω στα ψάρια, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Tips: Aν δεν είναι στην εποχή τους οι μπάμιες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες. Oι φρέσκες μπάμιες βγάζουν πολλά υγρά, αλλά αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε αν τις στρώσουμε υπομονετικά τη μία δίπλα στην άλλη μέσα στο τηγάνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου