ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

7 μυστικά για να αποκτήσετε περισσότερους followers και like στο Instagram!


INSTAGRAM

Ζητήσαμε από πέντε ειδικούς του Instagram να μοιραστούν τα μυστικά τους και να μας δώσουν συμβουλές σχετικά με το πως θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τη δημοτικότητα του προφίλ μας. Τελικά, λίγη πειθαρχία, δημιουργικότητα και κέφι, αρκούν για να γίνει κανείς Insta- διάσημος....

1. Σκεφτείτε το θέμα και το στιλ του λογαριασμού σας
Όταν όσοι σας ακολουθούν μπαίνουν στο λογαριασμό σας, θα έχουν συγκεκριμένες προσδοκίες από αυτό που θέλουν να μπουν.

Όσοι είναι πολύ επιτυχημένοι στο Instagram σκέφτονται πολύ το φάσμα του κοινού και ειδικά τις πρώτες έξι φωτογραφίες που μπορεί να δει κανείς μόλις μπει στο προφίλ τους. Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες παρόμοιου στιλ και τα ίδια φίλτρα προκειμένου να δημιουργήσετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Να είστε δημιουργικοί, αλλά να υπάρχει ένα κεντρικό θέμα. Για κάποιον αυτό μπορεί να είναι η περιπέτεια, το ταξίδι και τα τοπία, ενώ για κάποιον άλλον το φαγητό, η μόδα ή οι γάτες.
2. Να έχετε ένα πρόγραμμα και να το τηρείτε

Είναι σημαντικό οι followers σας να γνωρίζουν πότε περίπου να περιμένουν μία νέα φωτογραφία από εσάς. Εάν θέλετε να βάζετε κάθε μέρα από μία φωτογραφία προσπαθήστε να τηρείτε αυτό το πρόγραμμα γιατί το κοινό σας θα την περιμένει. Για ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια μπορείτε να «ανεβάζετε» φωτογραφίες την ίδια περίπου ώρα της ημέρας.

3. Φροντίστε να βγάζετε τις σωστές φωτογραφίες

Να έχετε υπομονή και να είστε σίγουροι ότι όλα όσα ποστάρετε είναι καλά. Κανείς δεν θέλει να δει φωτογραφίες που βγήκαν απλά για να γεμίσετε το προφίλ σας και δεν έχουν τίποτα όμορφο ή συγκλονιστικό να δείξουν. Μερικές φωτογραφίες βγαίνουν αυθόρμητα επειδή τυχαίνει να βρίσκεστε στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή και κάτω από τον σωστό φωτισμό. Άλλες φορές, χρειάζονται πολλές προσπάθειες για να βγει μία καλή φωτογραφία. Αν δεν έχετε μία καλή φωτογραφία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Κοιτάξτε το κινητό σας, βρείτε μία παλιά και αναρτήστε της με το hashtag #latergram.




4. Χρησιμοποιήστε τα hashtag αποτελεσματικά

Φροντίστε τα hashtag που χρησιμοποιείτε να είναι σχετικά με την φωτογραφία σας. Επίσης, είναι καλύτερο να βάζετε λιγότερα αλλά να είναι πιο ακριβή παρά να γεμίζετε τις φωτογραφίες σας με πολλά hashtag που δεν είναι καθόλου σχετικά. Υπάρχουν τέσσερις βασικοί κανόνες όσον αφορά στα hashtag. Πρέπει να είναι εύκολα στην ορθογραφία, να είναι εύκολο να τα θυμηθεί κανείς, να προτρέπουν τους ανθρώπους να τα χρησιμοποιήσουν (όπως για παράδειγμα #TeamLanniste) και να μην είναι κάτι άβολο ή που μπορεί να σας κάνει να ντραπείτε. Όσον αφορά στον αριθμό των hashtag δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας. Άλλοι προτιμούν να βάζουν μέχρι 11, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι 2-3 αρκούν.

5. Προσοχή στη λεζάντα

Για να είναι κάθε ποστ που κάνετε επιτυχημένο, η λεζάντα που βάζετε πρέπει να είναι συνεπής με το θέμα της φωτογραφίας. Η λεζάντα εξαρτάται από την φωτογραφία και το μήνυμα που προσπαθείτε να περάσετε. Προσέξτε οι λεζάντες σας να μην είναι πολύ μεγάλες. Έρευνα που έγινε το 2012 έδειξε ότι οι λεζάντες που περιείχαν τις λέξεις «like» και «comment» είχαν 89% περισσότερα like ανά follower και 2.194% περισσότερα σχόλια ανά follower.




6. Γνωρίστε το κοινό σας

Εάν δείχνετε αγάπη στους follower σας, θα σας αγαπήσουν κι εκείνοι. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μία προσπάθεια ανεξάρτητα με το πόσο μεγάλο είναι το κοινό σας. Προσπαθήστε να απαντάτε σε μηνύματα και σχόλια, αλλά και να κάνετε like σε άλλους. Μην είστε σνομπ!

7. Χρησιμοποιήστε τα φίλτρα που κάνουν τις φωτογραφίες να δείχνουν όσο καλύτερες γίνεται

Αν και έρευνα που έγινε διαπίστωσε ότι οι φωτογραφίες που δεν έχουν φίλτρο είναι 45% πιο πιθανό να πάρουν περισσότερα σχόλια, έρευνα που έγινε το 2014 έδειξε ότι οι φωτογραφίες χωρίς φίλτρο είχαν παραπάνω like ανά follower, και οι επόμενες πιο δημοφιλείς φωτογραφίες είχαν είτε Willow, Valencia ή Sierra φίλτρο.Μην αφήνετε, όμως, αυτά τα δεδομένα να σας επηρεάζουν. Εσείς είστε ο καλύτερος κριτής του τι πάει σε κάθε σας φωτογραφία και αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο φίλτρο.

Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο «8 Very Easy Ways To Get More Instagram Likes And Followers» που δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου