Για την τραγανή βάση
Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε ένα μπόλ και την αναμιγνύουμε με την πραλίνα φουντουκιού. Προσθέτουμε .....
Στρώνουμε με ένα κουτάλι το μίγμα μέσα στα τσέρκια και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Για την μους γαλακτος milky
Τοποθετούμε το γάλα με την ζάχαρη σε ένα σκεύος και το βράζουμε.
Αφού βράσει το γάλα , αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση.
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει το μίγμα.
Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε στο παραπάνω μίγμα ανακατεύοντας απαλά και η μούς είναι έτοιμη.
Τέλος γεμίζουμε τα τσέρκια που έχουμε παγώσει από πριν με την μούς γάλακτος μέχρι την επιφάνεια τους και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά.
Για την επικάλυψη
Τοποθετούμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος σε ένα σκεύος και το βράζουμε.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση.
Τέλος, επικαλύπτουμε τις καλά παγωμένες πάστες με την ζεστή επικάλυψη .
Γαρνίρουμε με διακοσμητικά της επιλογής μας.
ΥΛΙΚΑ
Για την τραγανή βάση
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. πραλίνα φουντούκιου
350 γρ. δημητριακά (κατά προτίμηση ρυζιού)
Για την μους γαλακτος milky
100 γρ. γάλα
50 γρ. ζάχαρη
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την επικάλυψη
50 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
350 γρ. κουβερτούρα γαλακτος
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου