Βαζουμε στο μπολ:
1 και μισο ποτηρι χλιαρο νερο
1 φακελακι ξερη μαγια
3 κουταλιες της ....
...... σουπας ζαχαρη
και ανακατευουμε με πηρουνι. Το σκεπαζουμε για 10 λεπτα. Στην συνεχεια ριχνουμε μεσα μισο ποτηρι σπορελαιο, λιγο αλατι και ανακατευουμε με.πηρουνι!
Τελος προσθετουμε περιπου 5 ποτηρια αλευρι ζυμωνουμε να εχουμε αφρατη ζυμη! Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα! Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας την ζυμωνουμε απαλα και κανουμε 6 μπαλες!
Αυτες τις μπαλες τις ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια τα οποια ανα 3 λαδωνοντας τα τα ανοιγουμε φυλλο οποτε κανουμε 2 δυο τα οποια τα κοβουμε τριγωνα βαζουμε στην ακρη μαρμελαδα ρολαρουμε και τα τοποθετουμε στο ταψι!
Τα σκεπαζουμε για μιση ωρα!
τελος τα αλοιφουμε με λαδι και τα ψηνουμε για 20 λεπτα στους 200 βαθμους!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – ” ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου