ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Μοναστηριακά νηστίσιμα πιροσκί!


Σηκώνουμε μανίκια και αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Προσοχή, η ....
... ζύμη πρέπει να είναι μέτρια, ούτε πολύ σφιχτή, ούτε πολύ ρευστή. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε κάπου με μέτρια θερμοκρασία για περίπου μια ώρα, για να φουσκώσει (θα διπλασιαστεί σε όγκο).

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αμέσως προσθέτουμε της βρασμένες πατάτες μαζί με ½ κούπα από το νερό στο οποίο τις βράσαμε. Προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται, πιπέρι, μαϊντανό και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά μας. 
Μόλις το ζυμάρι μας είναι έτοιμο βάζουμε σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα πιροσκί. Κόβουμε, πάντα με τα δάχτυλά μας λαδωμένα, ένα μικρό κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε, βάζουμε μέσα λίγη γέμιση, το κλείνουμε σαν βαρκούλα και το αφήνουμε στην άκρη να “ξεκουραστεί” για δύο λεπτά. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά το κάθε κομμάτι από όλες τις πλευρές.

Για τη ζύμη χρειαζόμαστε:
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. αλάτι
1 κ. σ. λευκό ξύδι
5 κ. σ. ελαιόλαδο
περίπου 500 γρ. αλεύρι

Και για να γεμίσουμε τα πιροσκί μας θα χρειαστούμε:
5-6 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
Λάδι για τηγάνισμα



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου