Υλικά για 4-6 άτομα
¾ της κούπας σπορέλαιο
1 ½ σφηνάκι κονιάν
2 σφηνάκια χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
2 συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ¼ κούπα πετιμέζι
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ρίχνετε το σπορέλαιο, το πετιμέζι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύετε καλά.
Ταυτόχρονα διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και τον προσθέτετε στο μείγμα.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα και ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι.
Αναδεύετε με απαλές κινήσεις το μείγμα, για να γίνουν τα μουστοκούλουρα αφράτα.
Πλάθετε τα μουστοκούλουρα σε όποιο σχήμα θέλετε (συνήθως κυκλικό).
Τα πασπαλίζετε προαιρετικά με σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου