Κορμός, μωσαϊκό, σαλάμι σοκολάτας… ανεξάρτητα από το πώς θα το αποκαλέσουμε, γνωρίσαμε αυτό το γλυκό πριν από αρκετά χρόνια και εξακολουθεί να παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις μας.
Ο συγκεκριμένος κορμός είναι ένα από τα πολύ..... αγαπημένα -αν όχι το αγαπημένο- γλυκά του αντρούλη μου. Ο λόγος είναι προφανής: σοκολατένιο παντεσπάνι μπισκότου, nutella και σαντιγί συνιστούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό…
Είχα χρόνια να τον φτιάξω γιατί είναι πολύ εθιστικός ο άτιμος… Τώρα τελευταία όμως όλο τον ανέφερε ο καλός μου… για να ακριβολογώ, τον αναπολούσε με νοσταλγική διάθεση, απλανές βλέμμα και λεπτομερή περιγραφή! Άνθρωπος είμαι κι εγώ, ενέδωσα…Σοκολατένιος κορμός με nutella και σαντιγί
2 πακέτα (500 γραμμ.) μπισκότα Μιράντα
2 φλιτζάνια γάλα
250 γραμμ. κουβερτούρα
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές λικέρ kahlua
100 γραμμ. nutella
1 φάκελο garni
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, το 1 φλιτζάνι γάλα, το κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε συχνά σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο μπολ με τα μπισκότα και ρίχνουμε και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας μας. Απλώνουμε το μίγμα και σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου. Στρώνουμε τη nutella σε όλη την επιφάνεια.
Χτυπάμε το garni με το υπόλοιπο γάλα και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη nutella.
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το γλυκό σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.
Σερβίρουμε κόβοντας τον κορμό σε φέτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου