ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Μμμμμ!Bourbon brownies με βουτυρόκρεμα και whiskey sauce!



ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. κακάο
90 ml νερό
60 ml Βourbon
230 γρ. σοκολάτα κομμένη σε
μικρά κυβάκια
150 ml. ηλιέλαιο
60 γρ. βούτυρο ανάλατο για τα brownies και 15 γρ. για το σιρόπι
2 αυγά και επιπλέον 2 κρόκους
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας για τα brownies και 1 κ.γ. για τη βουτυρόκρεμα
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι 3/4 κ.γ.
200 γρ. ζάχαρη καστανή
120 ml whiskey 
240 γρ. βούτυρο
45 ml. κρέμα γάλακτος
360 γρ. ζάχαρη άχνη
Χρόνος Προετοιμασίας
40'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Για τα brownies:
Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 33*22 εκ.
Βάζουμε το νερό και το bourbon σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε  σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το κακάο με το μείγμα που βράσαμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το λάδι και το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και μεταφέρουμε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να προκύψει η ζύμη μας και να διαλυθεί το αλεύρι.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε το brownie από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει έπειτα το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 5 εκ.
Για τη sauce:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την καστανή ζάχαρη, το ουίσκυ και το ανάλατο βούτυρο. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά. Αφήνουμε τη sauce να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Για τη βουτυρόκρεμα:
Σε ένα μεγάλο μπώλ  ανακατεύουμε το βούτυρο με το bourbon και τη ζάχαρη άχνη. Αναμιγνύουμε τα υλικά με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει η κρέμα όσο επιθυμούμε.
Για τη συναρμολόγηση:
Παίρνουμε ένα κομμάτι brownie και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Καλύπτουμε το brownie με 1 κ.σ. βουτυρόκρεμα και περιχύνουμε με τη sauce. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια.


cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου