ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ηλίας Ζαρκάδας : Κύριε Δήμαρχε μην δεσμεύετε την επόμενη Δημοτική αρχή με Βλαμμένα έργα!




Μην δεσμεύετε την επόμενη Δημοτική Αρχή.

Κύριε Σκοτινιώτη,

Η πολιτική πρακτική της θητείας σας είναι, κάθομαι τρεισήμισι χρόνια και αρχίζω να κάνω έργα λίγο πριν τις εκλογές. Στηρίζεται στο δόγμα ότι ο κόσμος ξεχνάει και θυμάται μόνο τα έργα τελευταίας στιγμής. 


Με αυτό το σκεπτικό έχετε πλακωθεί στα έργα το τελευταίο διάστημα για να μας πείσετε ότι είστε ένας άξιος Δήμαρχος της πόλης. 

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, έχετε βγάλει και έτοιμο πρόγραμμα για την δεύτερη και τρίτη θητεία σας στον Δήμο. Εκβιαστικά μάλιστα ώστε να σας προτιμήσουν εσάς, ή αλλιώς να μην βρει προυπολογισμό ο επόμενος που θα αναλάβει Δήμαρχος.

Και εξηγούμε: 
Όπως μας ενημερώσατε είναι "έτοιμο" να ξεκινήσει το νηπιαγωγείο στο καραγάτς, προυπολογισμού 1.170.000 ευρώ. Θα ολοκληρωθεί το 2015. 

Εξηγήστε μου μερικά πράγματα που δεν καταλαβαίνω.
- Σας είπε κανένας ότι θα είστε Δήμαρχος το 2015;

- Τρισήμιση χρόνια που είσασταν Δήμαρχος γιατί δεν το τελειώνατε το νηπιαγωγείο;
- Με κοστολόγιο 1.170.000 ευρώ, θα έχει SPA, σάουνα, πισίνα και γήπεδο τέννις το νηπιαγωγείο; Αναρωτιέμαι γιατί για νηπιαγωγείο μου φαίνονται πολλά τα χρήματα. 
- Οι κουτόφραγκοι που πληρώνουν το ΕΣΠΑ το ξέρουν ότι χτίζετε νηπιαγωγείο ή θα πάθουν σοκ αν δουν τον φάκελο;

Επόμενο παράδειγμα. 
Ετοιμάζεστε για την Πολιτιστική Πόλη το 2021. 
- Μάλιστα, 2014 - 2019 η δεύτερη θητεία σας... 2019 - 2024 η τρίτη θητεία σας... 
Πρέπει να σας παραδεχτώ ότι έχετε φοβερό όραμα για να βλέπετε τρεις θητείες μπροστά

Εξηγήστε μου και εδώ μερικά πράγματα που δεν καταλαβαίνω. 
- Σας είπε κανένας ότι Πολιτιστική Πόλη σημαίνει, βρωμιά, άστεγοι, ζητιάνοι, αδέσποτα, έλλειψη παρκινγκ χωρίς πολιτισμό;;; 
Ωραία η αίτηση σας, αλλά έχει η πόλη αυτή την στιγμή κάτι από τις προδιαγραφές που απαιτούνται;;
- Πως λένε το κορόιδο που θα είναι Δήμαρχος εκείνη την εποχή και θα κληρονομήσει το πρόβλημα που του αφήσατε;

Στην Διοργάνωση Επιχειρηματική Επανεκκίνηση 2014 που διοργάνωσε ο Γιώργος Καρεκλίδης, ειπώθηκε από τον κύριο Δερβένη ότι επί ενάμιση χρόνο γράφατε το master plan του λιμανιού. Μάλιστα έναν από τους σχεδιαστές του master plan κάτοικος αθηνών, ο κύριος Δερβένης σχεδόν τον όρισε κάτοικο Βόλου από τις πολλές επισκέψεις που έχει κάνει. 

Προσωπικά διαπίστωσα ότι δεν ξέρετε που σας πάνε τα τέσσερα και ο καθένας από εσάς έχει ένα διαφορετικό Master Plan για την πόλη. Είναι ακριβώς το παράδειγμα ότι σε μία ομάδα με 11 παίχτες, έχετε και 11 μπάλες. Μία για τον καθένα. 

Επιτρέψτε μου να σας ξεκαθαρίσω και εδώ μερικά πράγματα. 

- Υπάρχει 1 Master Plan της πόλης και όλοι συμπληρώνουν τις προτάσεις τους επάνω σε αυτό. Γι' αυτό λέγεται και MASTER plan. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάτσετε όλοι στο ίδιο τραπέζι και όπως διαπίστωσα με τα μάτια μου, αν δεν ήταν ο Γιώργος Καρεκλίδης να μαζέψει Δήμο, Περιφέρεια, ΟΛΒ και Υπουργείο δεν θα είχατε καμία επαφή ο ένας με τον άλλο. Απόδειξη είναι ότι στην εκδήλωση ο καθένας πέταξε την κοτσάνα του και μετά έφυγε. Ενοποίηση σχεδίων καμία!

- Σας πήρε 1,5 χρόνο για να γράψετε ένα Master Plan για την σύνδεση του λιμανιού και της πόλης. Είστε πιο αργοί και από το θάνατο πρέπει να σας πω. Εδώ μιλάω εκ πείρας γιατί έχω κάνει άπειρες μελέτες στα 23 χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας. Ακόμα και σε έργα με ιατρικές προδιαγραφές που είναι αυστηρότατες, δεν ξεπεράσαμε τον ένα μήνα. Ακόμα και με Νατοικές προδιαγραφές δεν ξεπεράσαμε τις τρεις εβδομάδες. Αν τις ξεπερνούσαμε θα μας είχαν απολύσει εμάς τους μηχανικούς. Εσάς με 1,5 χρόνο σχεδιασμού ενός Master Plan ακόμα σας κρατάμε....

- Ποιος Πόντιος υπολόγισε ότι θα δεχτεί 120.000 κοντέινερ το λιμάνι και ότι αυτά θα διακινηθούν οδικώς με νταλίκες και όχι με τρένο;;;

120.000 κοντέινερ κύριε Σκοτινιώτη, σημαίνει 120.000 διαδρομές φορτηγών. Αν το διαιρέσουμε δια τις 365 μέρες του χρόνου, σημαίνει 328 νταλίκες κάθε μέρα να περνάνε από την πόλη!!!

- Ξέρετε τι κόστος μεταφοράς έχουν οι 328 νταλίκες;;;;
- Ξέρετε τι κόστος έχει η ίδια μεταφορά με τρένο;;;;
- Ξέρετε τι είναι το τρένο;;;; 

Προφανώς επειδή είστε δικηγόρος στο επάγγελμα, άρα και άσχετος με το αντικείμενο δεν μπορείτε να καταλάβετε βασικές διαφορές. Διαφορετικά ως Δήμαρχος που βάζει την υπογραφή του, θα τα είχατε εντοπίσει αυτά τα τραγικά σχέδια. 

Να μην πω για την ποιότητα των στελεχών που σας πλαισιώνουν γιατί γελάει και το παρδαλό κατσίκι όταν βλέπει τέτοια πράγματα. Ακόμα και το παρδαλό κατσίκι γνωρίζει ότι το τρένο πρέπει να μπαίνει στο λιμάνι και δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις με νταλίκες. 

Με αυτά τα ολίγα παραδείγματα θα σας στείλω ένα μήνυμα: 

ΜΗΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΒΛΑΜΜΕΝΑ ΕΡΓΑ!

Αν είμαι ο επόμενος Δήμαρχος σας ενημερώνω ότι θα τα σταματήσω όλα αυτά και θα ξαναγράψω όλα τα σχέδια της πόλης όπως πρέπει να είναι. Και όχι όπως τα έχετε κάνει σαν τα μούτρα σας. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους που σας ανάφερα, καθήστε στα αυγουλάκια σας. Τρεις μήνες έμειναν, διαχειριστείτε τους όπως θέλετε, αλλά μην γίνεστε εμπόδιο στα σχέδια της πόλης. 

Δεν θα είστε ο επόμενος Δήμαρχος. Η εικόνα που αφήσατε τα τρία χρόνια καθησιού δεν καλύπτετε με τίποτα σε έξι μήνες. Στραβοί δεν είμαστε, ούτε και κουτόφραγκοι. 

Άλλωστε εξαιτίας της ανικανότητας σας αναγκάστηκα να βάλω υποψηφιότητα ως Ανεξάρτητος Δήμαρχος. Είμαι η παράπλευρη απώλεια του καθησιού σας. 

Σας έχω ζητήσει ήδη δύο φορές ραντεβού και σας έστειλα και ένα τρίτο αίτημα στο email σας. Μέχρι στιγμής δεν είχατε καν τους τρόπους να με ενημερώσετε θετικά ή και ακόμα αρνητικά ότι δεν θα με δεχτείτε. 

Αυτό λέγεται σαβουάρ βιβρ και το άλλο λέγεται e-mail. Μάλλον είναι αργά για να σας τα εξηγήσω και τα δύο. 

Σας παρακαλώ ετοιμαστείτε να μου παραδώσετε τον Δήμο και αφήστε τα μακροχρόνια σχέδια. Δεν σας πιστεύει κανείς πια. Τουλάχιστον αποφύγετε να χαρακτηριστείτε ο χειρότερος δήμαρχος όλων των εποχών. 

Ηλίας Ζαρκάδας
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου

Απλός Πολίτης
Μηχανικός Πληροφορικής

Μπορείτε να με βρείτε:
Τηλέφωνο 6948 106 836

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου