Μία παρεξηγημένη, αλλά εξαιρετικά ευεργετική τροφή για την υγεία μας και ειδικότερα για το ήπαρ, την πέψη αλλά και την διούριση είναι η αγκινάρα, την οποία θα πρέπει με κάθε τρόπο να
εντάξουμε στην διατροφή μας.
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες μελέτες συσχετίζουν φυτοχημικά συστατικά που περιέχονται στην αγκινάρα με την καλή ηπατική λειτουργία, τη βελτιωμένη διαδικασίας της πέψης και την δράση της ως διουρητικό.
Επιπλέον, το σημαντικό είναι ότι η αγκιινάρα έχει λίγες θερμίδες, γεγονός που μας επιτρέπει να την καταναλώνουμε αρκετά συχνά. Μία μέτρια αγκινάρα αποδίδει μόλις 25 θερμίδες, ενώ παράλληλα περιέχει ένα σημαντικό αριθμό μικροθρεπτικών συστατικών.
Ειδικότερα, η κατανάλωση μίας αγκινάρας προσφέρει το 6% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σε φώσφορο, το 10% σε μαγνήσιο, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, το 8% σε μαγγάνιο, το 5% σε κάλιο, το 4% σε σίδηρο και το 2% σε ασβέστιο. Επίσης περιέχει σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών (καλύπτει το 12% της ΣΗΠ).
onmed
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου