ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το πρωινό ξύπνημα! Ωστόσο, πρέπει να αποδεχτούμε ότι πρόκειται για μία εκνευριστική και δυσάρεστη κατάσταση που είναι και αναπόφευκτη και καθημερινή! Μα ποιος είχε αυτή την ιδέα;

Αλλά (!) ενώ με ανακουφίζει κάπως το να ξέρω ότι δεν περνάω μόνο εγώ αυτό το πρωινό μαρτύριο πάνω στη γη (με μεγαλύτερη απόδειξη το ξυπνητήρι και τις πρωινές βρισιές του γείτονα που ξυπνάει και μισή ώρα νωρίτερα από εμένα ), δεν αντέχω άλλο! Στο λέω: στο επόμενο πρωινό ξύπνημα, θα σπάσω το ξυπνητήρι!
Μην σου πω ότι θα το πετάξω σ ’Αυτόν για να σπάσω και το κεφάλι του Τάκη που μου σπάει τα νεύρα που είναι τόσο γουρούνι που απλώς το κλείνει και εξακολουθεί να κοιμάται ολόχαρος! Το βλέπεις …το νευρικό μου σύστημα δεν αντέχει άλλο πρωινό ξύπνημα!
Και μέσα σε όλα αυτά, διαβάζω – μαύρη η ώρα!- μια τελευταία έρευνα της φίλης επιστήμης που λίγο πολύ ισχυρίζεται ότι οι πρώτες ώρες της ημέρας είναι πολύ καθοριστικές για το πώς θα εξελιχθεί η διάθεση μας, πράγμα που μακροπρόθεσμα επηρεάζει άμεσα την ψυχική μας υγεία και ισορροπία. Λέει δηλαδή ο φίλος επιστήμων ότι όταν εγώ ξυπνάω κάθε μέρα μέσα στα νεύρα και μετά πλακώνομαι με τον Τάκη είναι απλώς θέμα χρόνου το να με κλείσουν κάπου; Καλά, δεν λέει αυτό ακριβώς, αλλά το θέμα είναι να σου πω πώς τη βιώνω εγώ αυτή την καθημερινότητα!
Τέλος πάντων, πρέπει σου λέει να καταλάβουμε ότι σε μεγάλο βαθμό είναι στο χέρι μας πώς διαμορφώνεται το πρωινό μας και γι’ αυτό υπάρχουν μερικά πραγματάκια που μπορείς να κάνεις για να μεταμορφώσεις αυτό το μαρτύριο σε μια- σχεδόν-ευχάριστη στιγμή μέσα στο εικοσιτετράωρο!
  • Φρόντισε να έχεις το αγαπημένο σου πρωινό.
Είναι βέβαιο ότι αν πρωί πρωί δεν βρίσκεις να φτιάξεις ούτε ένα καφέ, μάλλον δεν ξεκινάς και με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Φρόντισε να έχεις προμηθευτεί όλα όσα χρειάζονται για να μπορείς να φτιάξεις ένα πρωινό που να σου αρέσει. Το να σε περιμένουν ένα φλιτζάνι αχνιστός καφές, δημητριακά, ένα κρουασάν, λίγο κέικ, μια ομελέτα, ένα τοστ ή οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων θα σου άρεσε να φας για πρωινό, μπορεί να είναι μια πολύ καλή «παρηγοριά» στο ότι πρέπει οπωσδήποτε να σηκωθείς από το κρεβάτι! Άσε που έτσι και τη διατροφή σου φροντίζεις και εξασφαλίζεις την ενέργεια που απαιτείται για όλο το τρέξιμο που ακολουθεί!
  • Κάνε από το βράδυ τα κουμάντα σου!
Έχε έτοιμη τη τσάντα σου και το κολατσιό σου από την προηγούμενη. Επίσης αποφάσισε από το βράδυ τι θα φορέσεις! Δεν φαντάζεσαι πόσο μεγαλύτερη άνεση χρόνου θα σου δώσουν αυτές οι δύο κινήσεις –ματ!
  • Κάνε ένα γρήγορο ντους.
Η επαφή με το νερό θα σε «ξυπνήσει», θα σε ανανεώσει και θα σου προσφέρει μία αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα.
  • Πιες ένα ποτήρι νερό.
Έχει αποδειχτεί ότι ένα ποτήρι δροσερό νερό αρκεί για να ξυπνήσει μετά την παύση της νύχτας όχι μόνο τον οργανισμό σου, αλλά και εσένα την ίδια!
  • Βάλε μουσική!
Είναι απλά θέμα συνήθειας το να βάζεις ραδιόφωνο ή το αγαπημένο σου cd όση ώρα ετοιμάζεσαι ή πίνεις καφέ. Μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά κάνει μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία σου!
  • Οργανώσου!
Κάνε μία λίστα με όσα έχεις να κάνεις ώστε να σου είναι πιο συγκεκριμένα και να οργανώσεις καλύτερα σε ποιο θα δώσεις προτεραιότητα, αποφεύγοντας έτσι το περιττό στρες!
Και μην ξεχάσεις, αγαπημένη, να φροντίσεις για το σημαντικότερο! Ποτέ, μα ποτέ μην βάζεις ξυπνητήρι ακριβώς την ώρα που θέλεις να ξυπνήσεις. Πόσο πιθανό είναι στ’ αλήθεια το να σηκωθείς αμέσως μόλις χτυπήσει; Προετοίμασε το ξύπνημα σε τρία στάδια με απόσταση δέκα λεπτών το ένα από το άλλο ώστε να «προβλέπεται» το χουζούρεμα σου και να μην καταλήγεις μετά να τρέχεις πανικόβλητη!



marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου