ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ταξίδι στο όνειρο με οδηγό το Μέτσοβο!

H λαχτάρα μου να αντικρίσω ένα χιονισμένο τοπίο ήταν μεγάλη και ακόμα μεγαλύτερη ήταν η χαρά μου που θα επισκεπτόμουν το αγαπημένο μου Μέτσοβο. Ήδη, οι πληροφορίες ότι το νέο resort “Grand Forest Metsovo” ξαναβάζει για τα καλά στο χάρτη το υπέροχο ηπειρώτικο κεφαλοχώρι, ήταν πολλές. Η πρόγνωση για τον καιρό του διημέρου ήταν… ολόλευκη και τολμώ να πω ότι πότε στη ζωή μου δεν θα ξεχάσω την εικόνα που αντίκρισα όταν βρέθηκα ένα Σάββατο πρωί στη μεγάλη βεράντα του νέου ξενοδοχείου…

Πυκνές νιφάδες χιονιού είχαν στήσει ένα κεφάτο χορό σε όλη τη σύντομη διαδρομή μας από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων μέχρι το Μέτσοβο. Τα σύγχρονα τούνελ της Εγνατίας μας επεφύλασσαν στο τέλος τους και από ένα διαφορετικό εντυπωσιακό τοπίο, ντυμένο στα λευκά. Φτάνοντας στον κόμβο Ανηλίου, αρχίσαμε να ανηφορίζουμε προς το ξενοδοχείο. Μετά από λίγα λεπτά αντικρίσαμε τα όμορφα κτήρια του Grand Forest, ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα της 3SK Στυλιανίδης, με όμορφους συμμετρικούς όγκους και πέτρινες σκεπές, χαρακτηριστικό γνώρισμα του παλιού Μετσόβου.
 
Το συγκρότημα αποτελείται από κτήρια που συνδέονται μεταξύ τους με κλειστούς διαδρόμους, ολοφώτεινους και θερμαινόμενους, που εύκολα, χαζεύοντας έξω τη θέα, χάνεις την πόρτα του δωματίου σου!
Ο χώρος του Lobby, άκρως εντυπωσιακός, με το ξύλο να κυριαρχεί παντού, πανύψηλα ταβάνια με ξύλινα δοκάρια και όμορφους φωτισμούς, ένα μεγάλο bar στο βάθος και ένα τεράστιο κρεμαστό τζάκι στο κέντρο, με φαρδύς χουχουλιάρικους καναπέδες να σε καλούν σε ατέλειωτο ραχάτι.
Μπροστά, ένα ξεχωριστό μεγάλο lounge για καπνίζοντες, χάριζε όλη την απίστευτη θέα που ξεχυνόταν μπροστά.
Η μεγάλη βεράντα με τις πολυθρόνες και τα κουβερτάκια για τα πόδια, σε κρατούσαν έξω όσο κρύο και αν κάνει.
Και η θέα… Μου είναι δύσκολο να την περιγράψω, είναι δύσκολο να αποτυπωθεί ακόμα και από έναν καλό φωτογράφο. Θα ομολογήσω όμως, ότι είναι η καλύτερη θέα χειμερινού ξενοδοχείου που υπάρχει στην Ελλάδα. Είναι απίστευτη, μαγική, ονειρεμένη…
 
Καταλαβαίνω τι έβλεπε ο δημιουργός του Grand Forest Θέμης Μπαρμαγιάννης 25 χρόνια τώρα, που ανέβαινε εκεί και χάζευε από τη μια το Μέτσοβο και από την άλλη τις κατάφυτες από πεύκα και έλατα πλαγιές, τις απάτητες χαράδρες και τις βουνοκορφές και τον καταγάλανο ουρανό. Είναι σαν μια τεράστια κλειστή αγκαλιά, που ο ζωγράφος έβαλε όλη του τη μαεστρία για να την στολίσει με πέτρα, ξύλο, βουνά, ήρεμες και άγριες πλαγιές γεμάτες δέντρα και λουλούδια, ρυάκια, ρεματιές, μονοπάτια... Μια εικόνα, που εμείς την είδαμε στα λευκά, λες και ήταν ψεύτικη…
Καθίσαμε αναπαυτικά στο lounge και βλέπαμε το χιόνι να πέφτει πυκνό, απολαμβάνοντας ένα εξαιρετικό τσίπουρο της περιοχής.

Τα δωμάτια

Δύσκολα τράβηξα τα μάτια μου από την εκστατική θέα για να επισκεφτώ το δωμάτιο μου. Επέλεξα να μείνω σε “standard” δωμάτιο που ήταν ακριβώς σαν junior σουίτα! Μεγάλο, με το ξύλο να κυριαρχεί σε πατώματα και τοίχους, τεράστια κρεβάτια με σούπερ στρώματα και λινά, τζάκι με πολλά ξύλα. 
Υπέροχα ευρύχωρα μαρμάρινα μπάνια, με ξεχωριστές καμπίνες για το ντουζ και την τουαλέτα, μπανιέρα και διπλούς νιπτήρες.
Χειροποίητα χαλιά στόλιζαν τα πατώματα και έδεναν αρμονικά με τις διπλές κουρτίνες.
Το μπαλκόνι μεγάλο, με ξαπλώστρες, κουβερτάκια και τραπέζι και την μαγική θέα να απλώνεται μπροστά μου…
Οι σουίτες είναι μια αληθινή πρόκληση που αξίζει να πληρώσει κανείς, ευρύχωρες και πολυτελείς, με πολλές έξτρα παροχές.

Γαστρονομική εμπειρία

Ο βραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι επισκέπτεται συχνά το Grand Forest και έχοντας επιμεληθεί την κάρτα του εστιατορίου, δεν έβλεπα την ώρα να δοκιμάσουμε τα πιάτα του. Εντάξει, είναι λογικό και πρέπει να έχετε προετοιμαστεί για δίαιτα μετά από αυτό το ταξίδι, αφού από το πρωινό μέχρι το δείπνο, οι γεύσεις απογείωναν ουρανίσκους και κέφι. Οι πρώτες ύλες προέρχονται όλες από την Ηπειρώτικη γη, με τα εκλεκτά κρέατα και τα κυνήγια, τυριά από το Μέτσοβο, πίτες με χόρτα, μανιτάρια και μυρωδάτα ψωμιά, σιροπιαστά γλυκά και μαρμελάδες...
Δοκιμάσαμε τα πάντα, από σαγανάκι μετσοβόνε με μαρμελάδα, πρασοκεφτέδες και φρέσκιες σαλάτες, μακαρούνες από ζυμάρι με ντόπια άγρια μανιτάρια, λαιμό με μικρές πατατούλες, καλομαγειρεμένο κυνήγι, κοκοράκι λαχταριστό και βεβαίως εξαιρετικά κρασιά από το Κτήμα Αβέρωφ και όχι μόνο.
Το πρωινό υπέροχο με ντόπιες πίτες, αυγά και τραχανά με κατσικίσιο τυρί.
Στον υπέροχο χώρο του bar restaurant “Pines”, με τους δερμάτινους καναπέδες και τις design πολυθρόνες, δεσπόζουν δύο τεράστια τζάκια στην μια μεριά και την άλλη, ιδανικός για ένα τελευταίο ποτό, αλλά και για δείπνο υπό το φως των κεριών.

Δραστηριότητες

Ο ύπνος βαθύς και ξεκούραστος, ξύπνησα νωρίς έβαλα τα πολύ ζεστά μου, έτοιμη για το βουνό! Το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου, που άνοιξε μόλις το 2012 μας περίμενε. Η διαδρομή μαγευτική, με τα έλατα φορτωμένα από χιόνι να φτιάχνουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό.
Το κέντρο ήταν γεμάτο παιδιά, που έπαιζαν χιονοπόλεμο, έφτιαχναν χιονάνθρωπους, έκαναν σκι και γελούσαν δυνατά. Είναι πράγματι ιδανικό για παιδιά, σαν μια τεράστια παιδική χαρά, χωρίς δέντρα και εμπόδια, σαν μια θηριώδη χιονόπιστα!
Στο σαλέ πολλοί απολάμβαναν τον καφέ τους και τη θέα. To χιονοδρομικό φθάνει σε υψόμετρο 1.850 μέτρων με βάση τα 1.680. Διαθέτει ένα διθέσιο αναβατήρα μήκους 700 μέτρων, δύο ολοκαίνουργια συρόμενα 280 και 300 μέτρων, δύο baby lift και δύο χιονοστρωτήρες. Το Grand Forest διαθέτει μια μοναδική υπηρεσία, έναν "Προσωπικό Σύμβουλο Εμπειριών", που μπορεί από το να σας πάει στο χιονοδρομικό και να σας μάθει σκι, να σας ξεναγήσει μέσα από τα ωραιότερα μονοπάτια στα βουνά και να σας πάει περιπετειώδη ή ήπια αναρρίχηση!
Οπωσδήποτε ζήστε την εμπειρία με τα άλογα, από την κοντινή φάρμα!

Το Fontus Spa

Στον κόσμο του Fontus Spa η ευεξία προσφέρεται απλόχερα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, αφοσιωμένο στην χαλάρωση και την αναζωογόνηση. Το όνομα του Spa προέρχεται από τον θεό της Ρωμαϊκής περιόδου Fontus, γνωστού ως θεού των πηγών. H εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα είναι ένα μοναδικό σημείο, ίσως σε ολόκληρη τη χώρα, αφού κρύβεται μέσα σε ένα γυάλινο κιόσκι με πανοραμική θέα. Χαλαρώσαμε στο μεγάλο υδρομασάζ, το χαμάμ και τη σάουνα και απολαύσαμε θεραπείες μασάζ στις ατμοσφαιρικές καμπίνες. Το μενού υπηρεσιών είναι βασισμένο σε αρώματα και βότανα από την ελληνική παράδοση, αξιοποιώντας πρωτόκολλα βασισμένα στην τοπική ιδιαιτερότητα και κουλτούρα. Ανυπομονώ να επιστρέψω το καλοκαίρι για απλωτές στην μεγάλη εξωτερική πισίνα με το sun-deck. Το Fontus Spa διαχειρίζεται η "Aegeo Spas", καταξιωμένη στον χώρο της ευεξίας με δίκτυο 22 ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα.

Το Μέτσοβο

Αυτή η βόλτα στο Μέτσοβο είναι πάντα σαν ένα ταξίδι στο χρόνο. Τα υπέροχα αρχοντικά, τα γραφικά σοκάκια, η μεγάλη πλατεία με τις διάσημες ταβέρνες.
Αξίζουν επίσκεψης τόσο το λαογραφικό μουσείο, όσο και η Πινακοθήκη Αβέρωφ που φιλοξενεί έργα του 19ου και του 20ου αιώνα, έργα χαρακτικής και γλυπτά, αλλά και ένα παιδικό εργαστήρι.
Από το Μέτσοβο θα κάνετε και τα ψώνια σας, που δεν είναι άλλα από τα εκλεκτά τυριά και τα λουκάνικα!
Μια ακόμη απαραίτητη στάση είναι στην ταβέρνα «Γαλαξίας» για να φάτε σούπα με γίδα, παραδέχομαι την νοστιμότερη που έχω φάει ποτέ!
Το Grand Forest Metsovo βάζει ξανά, για τα καλά στο χάρτη στο Μέτσοβο ως προορισμό. Είναι ένα resort υψηλών προδιαγραφών, που θα λειτουργεί όλο το χρόνο, αφού η περιοχή είναι ιδιαίτερα αγαπητή και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι άνθρωποι του ξενοδοχείου μας υποδέχτηκαν σαν καλεσμένους στο σπίτι τους. Η φιλοξενία ήταν μια αυθεντική εμπειρία και παροχή υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλή και διακριτική.
Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ


Της Βίκης Βαμιεδάκη

news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου