ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Αρσεναλ - Λίβερπουλ 2-1 στην κόκκινη γιγαντομαχία!


Αρσεναλ - Λίβερπουλ 2-1

Η Αρσεναλ πήρε εκδίκηση για την πεντάρα του Ανφιλντ και λίγες ημέρες αργότερα κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου, εκεί όπου θα βρει μπροστά της την Εβερτον!  Οι Λονδρέζοι
παρουσιάστηκαν με αλλαγές, προηγήθηκαν 2-0, αλλά τα βρήκαν σκούρα στην... αντεπίθεση της Λίβερπουλ. Μάλιστα, οι «κόκκινοι» διαμαρτύρονται σωστά για το γεγονός πως ο Γουέμπ έκλεισε τα μάτια σε πεναλτάρα στον Σουάρες, όμως ο Βρετανός ρέφερι τα έκανε γενικώς... σαλάτα. Παράπονα και από τους Λονδρέζους για πέναλτι στον Καθόρλα και αποβολή που δεν ήρθε στον Τζέραρντ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσάμπερλεϊν, η Αρσεναλ πήρε την πρόκριση και παράλληλα έδειξε πως είναι... ζωντανή! Αφησε στην άκρη τις γκέλες στην Πρέμιερ Λιγκ και με γκολ, ασίστ του 20χρονου έριξε στο καναβάτσο τη Λίβερπουλ, αν και θα μπορούσε να γίνει και μοιραίος. Το πεντακάθαρο πέναλτι στον Σουάρες δεν το είδε ποτέ ο Γουέμπ, ο οποίος θα περάσει... δύσκολα τις επόμενες ημέρες από τον αγγλικό Τύπο. Εξαιρετικός ο Φαμπιάνσκι, ο οποίος κράτησε την ομάδα του όρθια τόσο στην αρχή όσο και στην πίεση της Λίβερπουλ για ισοφάριση.
Οι «κόκκινοι» ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο είχαν δυο μεγάλα τετ α τετ για να σκοράρουν, στο 2' ο Φαμπιάνσκι νίκησε τον Στάριτζ, ενώ στο 4' ο διεθνής επιθετικός έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι Λονδρέζοι ανέβασαν ρυθμό μετά το  τέταρτο και στην πρώτη καλή φάση τους άνοιξαν το σκορ. Ο Σανόγκο έκανε το πρώτο σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Τσάμπερλεϊν με δυνατό σουτ πέτυχε το 1-0. Η Λίβερπουλ ισορρόπησε μετά το 25' χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει. Ο Σουάρες όμως όταν βρήκε ευκαιρία δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φαμπιάνσκι. 
Τρελός ρυθμός στην επανάληψη, όμως για ακόμα μια φορά ο Φαμπιάνσκι νίκησε τον Ουρουγουανό. Ωστόσο, στην επόμενη φάση ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων. Λάθος στο κέντρο, ο Οζίλ έσπασε για τον Τσάμπερλεϊν, ιδανική ασίστ στον Ποντόλσκι και ο Γερμανός στο 47' πέτυχε το 2-0. Ο ρυθμός ήταν απίστευτος και η Λίβερπουλ θα μπορούσε να μειώσει στο 54' , αλλά ο Σουάρες είδε την έμπνευσή του να καταλήγει άουτ. Αμεση απάντηση από τον Οζίλ, αλλά το υπέροχο διαγώνιο σταμάτησε στον Τζόουνς. 
Στο 56' η Λίβερπουλ μπήκε ξανά στο κόλπο, από... ανόητη ενέργεια του Ποντόλσκι, ο οποίος ανέτρεψε στα πλάγια τον Σουάρες. Ο Τζέραρντ δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει από την ασπρη βούλα για το 2-1. Ο ρυθμός ήταν καλός, όχι όμως και ο Γουέμπ, που αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στον Σουάρες, ενώ οι Λονδρέζοι φωνάζουν για κλωτσιά του Σκρτελ στον Καθόρλα. Πολλές κίτρινες, διαμαρτυρία για κόκκινη στον Τζέραρντ που δεν δόθηκε και ο Βρετανός ρέφερι στη... σέντρα!


gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου