ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Μπάρα λευκής σοκολάτας με φρουτάκια γλασέ

Μπάρα λευκής σοκολάτας με φρουτάκια γλασέ

Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 5 λεπτά
Υλικά για 20 κομμάτια

Υλικά- 1/2 κιλό σοκολάτα λευκή
- 1½ κουτ. γλυκού καρυδέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι κράνμπερι αποξηραμένα
- 1/2 φλιτζάνι κερασάκια γλασέ
- 1 φλιτζάνι

φιστίκια Αιγίνης
- 1/2 φλιτζάνι φουντούκια
Eκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αν χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο, πρέπει να την αποσύρουμε όταν ανέβει στους 82°C-86°C. Προσθέτουμε το καρυδέλαιο και χτυπάμε με τον αναδευτήρα ώστε να κρυώσει και να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί (ύψους περίπου 2 εκατοστών), πασπαλίζουμε με επιπλέον φρούτα και πιέζουμε ελαφρώς ώστε να κολλήσουν πάνω. Αφήνουμε την μπάρα να σκληρύνει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε ακανόνιστα τρίγωνα. Διατηρούμε το γλυκό σε ξηρό μέρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου