ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Εσύ το σόϊ , και οι ερωτήσεις τους που σε στέλνουν..!

3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΥΝ
Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες σου αν είσαι γυναίκα, αδέσμευτη και κοντά στα 30 είναι σίγουρα οι οικογενειακές συγκεντρώσεις. Ξέρεις, από αυτές που είμαστε όόόόλοι μαζί μια πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα, καθόμαστε, τρώμε, πίνουμε και
φωνάζουμε γύρω από ένα μεγάάάλο τραπέζι και κάπου εκεί λίγο πριν τον καφέ και το γλυκό, από καθαρό ενδιαφέρον και μόνο –και το τονίζω αυτό – ξεκινάνε οι ερωτήσεις με ταχύτητα βομβαρδισμού για να δούνε ο μπαμπάς και η μανούλα στην καλύτερη περίπτωση, αλλά και οι κοντινοί θείοι, θείες, ξαδέρφια, ανίψια τι κάνει και πώς τα πηγαίνει το μικρό το κοριτσάκι τους με τη ζωή του.Ναι, ναι σωστά κατάλαβες:  την έχεις πατήσει πολύ χοντρά φίλη μου! Ας αρχίσει η ανάκριση!
Ερώτηση 1η: «Εσύ δεν θα παντρευτείς σαν την ξαδέρφη σου την Αννούλα;»
Δεν είναι μόνο ότι η ερώτηση θα γίνει πολύ δυνατά μπροστά σε όλους -ακόμα και μπροστά στον καλό σου που μπορεί να έχει κάνει το λάθος να σε συνοδεύσει – αλλά και ότι θα γίνει σίγουρα απόλυτη παύση κάποια δευτερόλεπτα προκειμένου να ακούσουν όλοι την απάντηση σου. Φυσικά, η ερώτηση αυτή θα στη βαρέσει ακόμα πιο χοντρά στα νεύρα αν και εσύ η ίδια αναρωτιέσαι πια πότε θα σου την κάνει επιτέλους τη ρημαδοπρόταση ο καλός σου, αλλά όπως και να έχει το πράγμα, πρέπει να ξέρεις ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία να προσπαθήσεις πολύ να βρεις τη σωστή απάντηση, αφού δεν υπάρχει. Δεν έχεις παντρευτεί, έχεις; Ε, ό,τι και να πεις λάθος είναι! 
Ερώτηση 2η: «Εμείς πότε θα δούμε εγγονάκια;»
Επειδή πιθανότατα δεν έχεις απαντήσει ικανοποιητικά στην προηγούμενη ερώτηση, δεν έχεις δηλαδή ορίσει εκείνη την ώρα που σε ρωτάνε, μια ημερομηνία να ξέρουνε και αυτοί οι άνθρωποι πότε να ραφτούνε, θα συνεχίσουν ακάθεκτοι και μάλιστα θα βάλουν μπροστά τα πολύ μεγάλα μέσα:  το βιολογικό σου ρολόι! Με λίγα λόγια θα σου πούνε τι ωραία θα είναι να γίνεις μαμά… και πόσο πολύ θα σε βοηθήσουνε και αυτοί… και άντε και τι περιμένεις …και άντε περνάνε τα χρόνια… και άντε δεν είναι καλό να μείνεις μαγκούφα…και τα παιδιά είναι ο προορισμός του ανθρώπου …και….ένα θα σου πω, μην κάνεις τον κόπο να βρεις να απαντήσεις τίποτα κανονικό του τύπου «δεν είμαι ακόμα έτοιμη», «είναι πολύ μεγάλη ευθύνη», «δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για γονείς», γιατί θα γυρίσει και εναντίον και η κουβέντα δεν θα τελειώσει ποτέ!
Ερώτηση 3η: «Πάχυνες λίγο αγάπη μου;»
Δεν είναι ότι στο λένε για κακό. Αυτό είναι αλήθεια, γι’ αυτό και το πιθανότερο είναι να μην σου πουν μέσα στη μούρη «πώς έχεις γίνει έτσι ρε κορίτσι μου;  Σταμάτα να τρως!», αλλά θα ανοίξουν μια πιο γενική κουβέντα – ειδικά αν η μαμά σου είναι τύπος κοκεταρία και δεν εγκρίνει το χυμαδιό που είσαι – για το πόσο πρέπει η γυναίκα να περιποιείται τον εαυτό της και πόσο ταυτίζονται η ομορφιά και η γυναικεία φύση. Κατάλαβες; Επίσης, μπορεί να μην σου πουν τίποτα αρνητικό, αλλά ενώ γενικά σε βρίσκουν πολύ αδύνατη και ξερακιανή, ξαφνικά σου λένε «αγάπη μου, τι όμορφη που είσαι! Μια χαρά! Μια χαρά! Φτου, φτου, φτου!».Εμένα, για να καταλάβεις, αν μου πει η μάνα μου τι ωραία που είμαι, σημαίνει ότι έχω πάρει σίγουρα τρία κιλά. Κάθε, μα κάθε φορά!
Αγαπημένη, δεν θέλω να σε πικράνω, αλλά(!) αυτές οι συγκεντρώσεις της οικογένειας και οι απαραίτητες ερωτήσεις που τις συνοδεύουν και σου βαράνε το νευρικό το σύστημα, είναι απλώς μια λεπτομέρεια που όσο δύσκολο και να είναι πολλές φορές, θα πρέπει απλώς να παραβλέπεις. Προσπάθησε να εστιάσεις και να χαρείς τα καλά που σου προσφέρει αυτό το μάζεμα με το σόι. Μην το υποτιμάς! Υπάρχουν και καλά. Σκέψου μόνο το πόσες ιστορίες έχεις να μοιραστείς μετά για να γελάσεις με τους φίλους σου όταν ο καθένας σας λέει για εκείνη την τρελή τη θεία ή το ζαβό τον ξάδερφο…
Γέλα, φίλη μου, γέλα γιατί αλλιώς χανόμαστε!


marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου