ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Εδώ το καλό σπιτικό γλυκό: Μίνι τάρτες με καρύδι και σιρόπι σφενδάμου

ΥΛΙΚΑ
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
360 γρ. βούτυρο και επιπλέον
60 γρ. λιωμένο βούτυρο

Αλάτι μια πρέζα
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
200 γρ. ξινόγαλο
60 γρ. ζάχαρη ( 4 κ.σ.)
8 κ.σ. καρυδόψιχα
6 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
Χρόνος Προετοιμασίας
45'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βάζουμε τα καρύδια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Βγάζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αλείφουμε με λάδι 12 ειδικές θηκούλες για muffins.
Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το αλεύρι, 2 κ.σ. απο τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά και προσθέτουμε το βούτυρο. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το βούτυρο και προσθέτουμε το ξινόγαλο.Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη. Βγάζουμε τη ζύμη από τον επεξεργαστή και την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια μας και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα ορθογώνιο κομμάτι με διαστάσεις 20*30 εκ. Αλείφουμε την επιφάνεια με το μισό λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμιχθούν και πασπαλίζουμε με το μείγμα την επιφάνεια της ζύμης. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά, και την κόβουμε σε 12 φέτες.
Μοιράζουμε το σιρόπι του σφενδάμου  και το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο στις θήκες για τα muffins. Μοιράζουμε το καβουρδισμένο καρύδι στις θήκες και καλύπτουμε με μια φέτα από τη ζύμη.
Ψήνουμε στο φούρνο για 18 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Αναποδογυρίζουμε τις τάρτες σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου