Υλικά
500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
λίγη κανέλα
1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα
1 φλιτζάνι λάδι
3 μέτρια κρεμμύδια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
300 γρ. χυμός ντομάτας
λίγος μαιντανός
λίγο μπαχάρι
λίγο πιπέρι μαύρο
Για την μπεσαμέλ
7 φλιτζάνια νερό ή γάλα σόγιας
1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι, 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την σάλτσα – βράζοντας τα κρεμμύδια που έχουμε λιώσει στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, τον μαιντανό και αργότερα προσθέτοντας τα μπαχαρικά – ώσπου να στεγνώσει. Σωτάρουμε τα μανιτάρια με ένα φλιτζάνι λάδι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ώσπου να στεγνώσουν. Ενώνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια. Τα βράζουμε μαζίγια 5 – 10 λεπτά και αλατίζουμε κανονικά.
Για να κάνουμε την μπεσαμέλ , βράζουμε το νερό η το φυτικό γάλα με το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά βάζουμε την σάλτσα. Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω τη μπεσαμέλ ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , μέχρι να ροδίσει στους 200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου