ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μπισκότα βανίλιας γεμιστά με κρέμα nutella





ΥΛΙΚΑ

180 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. καλαμποκάλευρο
60 γρ. ζάχαρη άχνη για τα μπισκότα και 60 γρ. για την γέμιση
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας για τα μπισκότα και 1 κ.γ. για τη γέμιση
60 γρ. τυρί κρέμα
45 ml. κρέμα γάλακτος ( 3 κ.σ.)
Χρόνος Προετοιμασίας
20'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Για τα μπισκότα:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά μόνο του μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα των υλικών για ακόμη 3-4 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να σχηματισθεί η ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Πλάθουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Η δοσολογία αυτή θα μας δώσει περίπου 12 μπισκότα.
Ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Τα μπισκότα μας δεν πρέπει να έχουν πολύ σκούρο χρώμα. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και 5 μέρες.
Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη νουτέλα, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τμηματικά ( 1 κ.σ. τη φορά) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 μπισκότα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 6 μπισκότα.

cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου