ΥΛΙΚΑ
180 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. καλαμποκάλευρο
60 γρ. ζάχαρη άχνη για τα μπισκότα και 60 γρ. για την γέμιση
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας για τα μπισκότα και 1 κ.γ. για τη γέμιση
60 γρ. τυρί κρέμα
45 ml. κρέμα γάλακτος ( 3 κ.σ.)
Χρόνος Προετοιμασίας
20'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Για τα μπισκότα:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά μόνο του μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα των υλικών για ακόμη 3-4 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να σχηματισθεί η ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Πλάθουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Η δοσολογία αυτή θα μας δώσει περίπου 12 μπισκότα.
Ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Τα μπισκότα μας δεν πρέπει να έχουν πολύ σκούρο χρώμα. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και 5 μέρες.
Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη νουτέλα, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τμηματικά ( 1 κ.σ. τη φορά) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 μπισκότα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 6 μπισκότα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου