ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Γιατί γερνάμε; Δεν κλέβει τα νιάτα μας μόνο το DNA!

           wrinkles
Αν νομίζετε ότι χάνετε τη νεότητά σας, ως αποτέλεσμα της «κληρονομιάς» των γονιών σας, κάνετε λάθος. Υπάρχουν πολλοί επιπλέον εξωτερικοί παράγοντες που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος. Τα νέα είναι αισιόδοξα. Κι αυτό γιατί το DNA μας δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, όμως κάποιες άλλες συνήθειες μπορούμε. Όπως το να φροντίζουμε σωστά τα δόντια μας….

Αλλάξτε συνήθειες και δείξτε νεότεροι!
1. Σωστός καθαρισμός δοντιών
Παρά το γεγονός ότι μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, τα ούλα προδίδουν την ηλικία μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εγκέφαλός μας συνδέει το υγιές ροζ χρώμα των ούλων με τη νεαρή ηλικία. Συνήθως μετά την ηλικία των 40 ετών τα ούλα είναι περισσότερο συρρικνωμένα. Κι όμως μπορείτε να αλλάξετε αυτό το δεδομένο. Πώς; Οφείλετε να βουρτσίζετε σωστά τα δόντια σας, να μην παραμένουν υπολείμματα τροφών ανάμεσα στα δόντια που προκαλούν προβλήματα στα ούλα και να μην τα βουρτσίζετε πολύ έντονα γιατί έτσι προκαλείτε την υποχώρηση των ούλων.

2. Αγαπήστε το κρύο νερό
Αν σας αρέσει το ζεστό νερό στο δέρμα σας, αφού οι περισσότεροι χαλαρώνουν στην ιδέα και μόνο, θα πρέπει να αλλάξετε συνήθεια. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το καυτό νερό προκαλεί αγγειοδιαστολή, δημιουργώντας ευρυαγγείες. Αυτοί οι κόκκινοι λεκέδες εμφανίζονται κυρίως στις γυναίκες και συνήθως παρουσιάζονται μετά τα 40. Επειδή το πρόσωπό μας είναι περισσότερο ευαίσθητο, εκεί το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Για να μην μαρτυρούν λοιπόν οι «κόκκινες γραμμές» την ηλικία σας, αλλάξτε γραμμή και ξεκινήστε να πλένετε το πρόσωπό σας με δροσερό ή και κρύο νερό. Επίσης βάλτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Κ, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και καταναλώστε αλκοόλ με μέτρο!

3. Εργασία και χαρά!
Δυστυχώς για τους περισσότερους, η ποιότητα του δέρματός μας εξαρτάται και από τη δουλειά μας. Οι εργαζόμενοι με έντονο στρες προκαλούν στον εαυτό τους πρόωρη γήρανση. Κι αυτό γιατί όταν βρισκόμαστε σε στρες, ο οργανισμός απελευθερώνει κορτιζόλη και αδρεναλίνη. Αυτές οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για την καταβολή του ανοσοποιητικού, την αύξηση εμφάνισης φλεγμονών, αλλά και την παραγωγή ελευθέρων ριζών, που συνδέονται με την πρόωρη γήρανση. Άρα μην αναρωτιέστε από πού προέρχονται η θαμπάδα, οι ρυτίδες και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, εάν στρεσάρεστε πολύ. Τι να κάνετε; Προσπαθήστε να ξεκινάτε ευχάριστα τη μέρα σας και να δημιουργήσετε ευχάριστη ατμόσφαιρα στη δουλειά. Μιλήστε με τους συναδέλφους σας, οργανώστε σωστά το χρόνο σας και όποτε μπορείτε κάνετε ένα διάλλειμα για να δουλέψετε την αναπνοή σας. Αναπνεύστε από τη μύτη φουσκώνοντας την κοιλιά και εκπνεύστε αργά και σταθερά.

4. Όνειρα γλυκά!
Λίγες ημέρες χωρίς σωστό ύπνο αρκούν για ξηρό και θαμπό δέρμα. Και ο σωστός ύπνος εξαρτάται από τη διάρκεια, το χρόνο και τις συνθήκες. Ο νυχτερινός ύπνος είναι αναντικατάστατος, αφού κατά τη διάρκειά του πραγματοποιείται ανανέωση των κυττάρων και αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου, αλλά και αυξητικής ορμόνης. Ιδανικό είναι να κοιμόμαστε γύρω στις 7-8 ώρες. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τηρούμε μια σταθερή ώρα που κοιμόμαστε και να διαμορφώνουμε καλές συνθήκες, όπως ένα ευχάριστο υπνοδωμάτιο αλλά και αποφυγή κατανάλωσης υπερβολικού φαγητού και αλκοόλ, καφέ ή τσαγιού πριν πέσουμε στο κρεβάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου