ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Λογική & Ευαισθησία


Η Τατιάνα Μεταξά μας υποδέχεται στο σπίτι της στο κέντρο της Λευκωσίας αλλά και στον ολοκαίνουργιο της χώρο Motif boutique που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Hilton
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΘΕ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ από το Μινσκ της Λευκορωσίας. Εδώ, έμελλε να βρει το νόημα της πραγματικής ευτυχίας, μια που στη Λευκωσία γνώρισε το σύζυγό της, το γνωστό επιχειρηματία Γιώργο Μεταξά. Μαζί δημιούργησαν μία δεμένη και αγαπημένη οικογένεια.
«Ερωτευτήκαμε και καρπός του έρωτα μας είναι οι δύο μας κόρες, που είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει στον κόσμο για εμάς» μου είπε, όταν καθίσαμε αναπαυτικά, έξω στον καταπράσινο κήπο του σπιτιού της -που βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας. «Φαντάζομαι ότι πρέπει να ήταν δύσκολη η προσαρμογή σας στην Κύπρο» της είπα, δοκιμάζοντας λίγο από το παγωμένο τσάι που μου πρόσφερε, μια που η ζέστη αυξανόταν ολοένα και περισσότερο εκείνο το απόγευμα.
«Όντως τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Να φανταστείς ότι προέρχομαι από μία μεγαλούπολη τριών εκατομμυρίων κατοίκων, με εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς, πολύ πιο έντονους απ' ό,τι στη Λευκωσία. Όμως, η ζωή εδώ έχει πολλά υπέρ και πολύ λιγότερα κατά. Για παράδειγμα, λατρεύω το δέσιμο που έχουν οι οικογένειες μεταξύ τους, τον ηλιόλουστο καιρό και ότι είναι ένα ασφαλές (κυρίως τα προηγούμενα χρόνια) περιβάλλον για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου. Τον περασμένο Μάρτιο, δεν σου κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα πολύ από τη γενναιότητα που έδειξαν οι Κύπριοι. Η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισαν τις δυσβάσταχτες (για τον τόπο) αποφάσεις του Eurogroup, χωρίς πανικούς, ζημιές και λεηλασίες, με έκανε να νιώσω ακόμα πιο περήφανη που βρίσκομαι εδώ». Στο σπίτι της ζει από το 2007.
«Έχω συμβάλει αρκετά στη διακόσμηση, όπως φυσικά και ο σύζυγός μου. Μπορώ να πω ότι ο καθένας μας έχει τις αγαπημένες του γωνιές, που αντιπροσωπεύουν την αισθητική του. Προσωπικά ξεχωρίζω τη βεράντα που βλέπει έξω στον κήπο. Εκεί μπορώ να διαβάζω τα βιβλία μου (κυρίως κλασικής ευρωπαϊκής λογοτεχνίας) και ταυτόχρονα να βλέπω τα παιδιά που παίζουν». Ούσα μία πολυάσχολη γυναίκα, ήθελα να μάθω αν βρίσκει καθόλου ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό της. «Τον λίγο ελεύθερο χρόνο μας, τον απολαμβάνουμε με τα παιδιά μας, όμως ξεκλέβουμε κάποιες στιγμές και για τα προσωπικά μας ενδιαφέροντα. Αυτό είναι κάτι που ανανεώνει τη σχέση ενός ζευγαριού. Ξέρεις, νιώθω τυχερή που συνάντησα το Γιώργο. Είναι ένας άνθρωπος που βάζει στόχους και τους κατακτά. Αυτό σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια, αφού ξέρεις ότι έχεις κάποιον δίπλα σου που θα σε στηρίξει οτιδήποτε κι αν συμβεί». Και η μητρότητα; Πόσο άλλαξε άραγε τη ζωή της;
«Το ξέρω, ίσως ακουστεί τετριμμένο, αλλά είναι το πιο εκπληκτικό πράγμα που μου συνέβη. Ταυτόχρονα όμως, αποδείχτηκε και η πιο μεγάλη πρόκληση για την εξέλιξη της προσωπικότητάς μου. Βλέπεις, οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους κάνοντας τα έξυπνα και τίμια, όμως, πολλοί καταλήγουν να παραμελούν τη δική τους εξέλιξη, ξεχνώντας πόσο σημαντική επίδραση έχει αυτή πάνω στα παιδιά τους. Ενώ οι ίδιοι συμπεριφέρονται κυνικά, υποκριτικά, επιθετικά και καμιά φορά ανήθικα, θέλουν τα παιδιά τους να γίνουν καλοί άνθρωποι και αρεστοί στους άλλους. Δεν πάει όμως έτσι... Θεωρώ ότι οι γονείς είμαστε το μεγαλύτερο πρότυπο για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών μας, άρα πρέπει συνεχώς να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτή τη γραμμή ακολουθώ και η αλήθεια είναι ότι βλέπω αποτελέσματα. Με τις κόρες μου βρισκόμαστε σε πλήρη αρμονία. Τελικά πιστεύω ότι η μητρότητα είναι ένα ταξίδι γεμάτο στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες που στο τέλος σε ανταμείβει, αφού σε κάνει να ανακαλύψεις τον ίδιό σου τον εαυτό». Σε ό,τι αφορά στο επαγγελματικό κομμάτι, η Τατιάνα Μεταξά άνοιξε πρόσφατα στο ξενοδοχείο Hilton τη Motif boutique.
«Όταν κατάλαβα ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να βρω δουλειά που να έχει σχέση με το αντικείμενο των σπουδών μου (International Relation and European Studies), αποφάσισα να ασχοληθώ με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Πέρσι, είπα ότι θέλω να κάνω παράλληλα και κάτι εντελώς δικό μου, έτσι αγόρασα μία μικρή νέα εταιρεία, τη Motif Ltd. Αν κάποιος επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας θα βρει bijoux κομμάτια σε πολύ λογικές τιμές, από διάφορους διάσημους σχεδιαστές όπως Fiona Paxton (με πελατολόγιο όπως Paris Hilton, Kate Moss) και του μύθου στο χώρο του bijoux, Kenneth Jay Lane (δημιουργίες του έχουν φορέσει οι Hilary Klinton και Jacqueline Kennedy). Στο νέο μας κατάστημα στο Hilton μπορεί όποιος θέλει να δει τις συλλογές μας από κοντά, αφού γνωρίζω πολύ καλά πια, ότι ο Κύπριος καταναλωτής προτιμά την προσωπική επαφή και τη σωστή εξυπηρέτηση. Την απόφαση να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα, την πήρα πριν τα γεγονότα του Μαρτίου. Δεν το μετάνιωσα καθόλου. Έχω υπομονή και ξέρω ότι με μικρά, αλλά σταθερά βήματα θα πετύχω το στόχο μου, που είναι η επέκταση με περισσότερα καταστήματα στην Κύπρο».
INFO: www.motifboutique.com
ilovestyle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου