Τι χρειαζόμαστε:
- 1 βιτάμ
- 200 γρ.ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 1/2 φλ. του καφέ λικέρ
- 3 κουτ. σούπας κακάο ή μια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
- 200 γρ. τσουρέκι
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάτε στο μίξερ το βιτάμ με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό, το λικέρ και το κακάο ή την κουβερτούρα.
- Τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το τσουρέκι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
- Σε μια μακρόστενη φόρμα στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα το απλώνουμε καλά και το σκεπάζουμε με την λαδόκολλα. Το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το τσουρέκι έχει ξεραθεί και είναι πολύ σκληρό μπορούμε, πριν το ρίξουμε στο μίγμα, να το μουλιάσουμε για πολύ λίγο μέσα σε αραιωμένο γάλα εβαπορέ.
sintagespareas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου