ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τάρτα σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια

Απλή. Σοκολατένια.

Η βάση της τάρτας ελαφρώς αλμυρή, συνοδεύει ανάλαφρα τη σοκολάτα, υποστηρίζοντας τη σιωπηλά. Τα καραμελωμένα φουντούκια δίνουν μια άλλη νότα «ξεβγάζοντας», αλλά και «διψώντας» τη γεύση για σοκολάτα ξανά.

Τάρτα σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια

τάρτα σοκολάτας, τάρτα σοκολάτας με καραμέλα, τάρτα γλυκιά, συνταγες για ταρτες, συνταγες για γλυκες ταρτες, τάρτα σοκολάτας με καραμελωμενα φουντουκια, τάρτα σοκολάτας με φουντουκια
Φτιάχνουμε και ψήνουμε μια βάση τάρτας ακολουθώντας τις οδηγίες από τη συνταγή Βάση για αλμυρές & γλυκές τάρτες.
Κρέμα σοκολάτας: Ganache για τάρτες
230 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες ή μικρά κομμάτια
90 γρ. βούτυρο
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Ταυτόχρονα, σε άλλο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα. Πριν πάρει βράση, την περιχύνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ομογενοποιούμε τα μείγμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο που θα χαρίσει μια ωραία γυαλάδα στη κρέμα μας.
Αφήνουμε την κρέμα εκτός ψυγείου, ώστε να κρυώσει λίγο και να πήξει. Όταν η κρέμα μας είναι πλέον χλιαρή, γεμίζουμε την τάρτα μας και τη βάζουμε στο ψυγείο.
TIP: Για πιο μαλακή υφή και πιο ελαφριά κρέμα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γάλα.
Την ώρα του σερβιρίσματος, μπορούμε να γαρνίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια, που έχουμε ετοιμάσει από πριν (αν βάλουμε στο ψυγείο τα καραμελωμένα φουντούκια, θα τραβήξουν υγρασία και θα χάσουν την κριτσανιστή τους υφή).
τάρτα σοκολάτας, τάρτα σοκολάτας με καραμέλα, τάρτα γλυκιά, συνταγες για ταρτες, συνταγες για γλυκες ταρτες, τάρτα σοκολάτας με καραμελωμενα φουντουκια, τάρτα σοκολάτας με φουντουκια
Καραμελωμένα φουντούκια:
100 γρ. φουντούκια ωμά
80 γρ. ζάχαρη
Σπάμε τα φουντούκια σε μεγάλα κομμάτια. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει, σε μέτρια φωτιά. Αφού λιώσει, προσθέτουμε τα φουντούκια και τα γυρνάμε να ανακατωθούν καλά με την καραμέλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα. Μεγάλη προσοχή με την καραμέλα γιατί μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά εγκαύματα αν έρθει σε επαφή με το δέρμα.
Μόλις κρυώσουν, τα σπάμε με το χέρι, στο γουδί ή με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε κομμάτια. Τα φυλάμε αεροστεγώς κλεισμένα σε δοχείο.
Καλή απόλαυση!
galsnguys


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου