ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινός οδηγός για τη φροντίδα του δέρματος


Τι να κάνετε & τι να μην κάνετε

Απολαύστε τον ήλιο

Οι καλοκαιρινές διακοπές, για κάποιες τυχερές, έχουν ήδη αρχίσει. Αλλά και για μας τις υπόλοιπες, κανένα πρόβλημα. Όπου να ‘ναι φτάνουν. Επιτέλους φτάνει η στιγμή για να απολαύσουμε τη θάλασσα και τον ήλιο.
 
Και βέβαια τί άλλο, φυσικά να μαυρίσουμε και να διατηρήσουμε το χρώμα μας όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.
Ας δούμε λοιπόν, πως μπορούμε να το κάνουμε, χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο το σώμα μας, εξαιτίας της ακτινοβολίας του ήλιου.


Η φροντίδα της επιδερμίδας

Συχνές απολεπίσειςΕάν το δέρμα σας φαίνεται θαμπό και ξηρό, με το να του βάζετε απλά υδατικές κρέμες δεν θα το βοηθήσετε αποτελεσματικά.
Είναι απαραίτητο να κάνετε απολέπιση.
Και πως θα το κάνετε αυτό στις διακοπές ;
Είναι πολύ απλό ! 
Μπορείτε στο ντους που θα κάνετε μετά την θάλασσα, να τρίψετε μαλακά την επιδερμίδα σας με ζάχαρη ή με αλάτι, για την απαλλάξετε από τα νεκρά κύτταρα.
Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις, αρχίζοντας από τα πόδια κι ανεβείτε σταδιακά στο υπόλοιπο σώμα σας, μέχρι το λαιμό.
Να τρίβετε πάντα απαλά, γιατί η επιδερμίδα σας είναι ήδη καταπονημένη από τον ήλιο.
Για το λαιμό και το πρόσωπο, είναι προτιμότερο να προμηθευτείτε ένα ειδικό καλλυντικό προϊόν απολέπισης προσώπου και να το χρησιμοποιείτε δύο φορές την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. 


Ηλιοθεραπεία

Απαραίτητη η χρήση αντηλιακούΌποτε βγαίνετε, χρησιμοποιείτε σχολαστικά αντηλιακό στο σώμα και στο πρόσωπό σας. Επαναλαμβάνετε συχνά τις επαλείψεις, ειδικά εάν πηγαίνετε στη θάλασσα ή σε πισίνα. Ακόμα κι αν είσαστε προστατευμένη κάτω από μια ομπρέλα, χρειάζεται να φοράτε πάντα αντηλιακό.
Αποφύγετε το λάθος που κάνουν οι περισσότερες.
Μην βάζετε το αντηλιακό σας μόλις φτάσετε στην παραλία. Για να επιδράσει το αντηλιακό αποτελεσματικά, πρέπει να απορροφηθεί από την επιδερμίδα κι αυτό συνήθως χρειάζεται 15 – 25 λεπτά. Βάζοντάς το λοιπόν στην παραλία, για όλη αυτή την ώρα θα είσαστε απροστάτευτα εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία. 


Ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για το πρόσωπο, είναι απαραίτητη η χρήση καλλυντικών ενυδάτωσης πρωί και βράδυ και για το υπόλοιπο σώμα, μια φορά την ημέρα, για να διατηρήσει την απαλή και ελαστική του υφή.
Μπορείτε να βάζετε την λοσιόν ενυδάτωσης, μετά το μπάνιο σας, για να εγκλωβίσετε την υγρασία στο δέρμα σας. 
Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε την φροντίδα των χειλιών σας. Χρησιμοποιήστε ένα lip balm ή ένα ενυδατικό κραγιόν για να κρατήσετε καθημερινά τα χείλια σας μαλακά και ενυδατωμένα.
Όταν βγαίνετε στον ήλιο, είναι καλό να χρησιμοποιείτε ένα lip balm με δείκτη προστασίας SPF  τουλάχιστον 15 ή και μεγαλύτερο για να προστατεύσετε τα χείλια σας από το ηλιακό έγκαυμα.

Περιποιηθείτε τα πόδια σας

Η μόδα φέτος, προτείνει σανδάλια και φυσικά θα θέλετε τα πόδια σας να παρουσιάζουν τέλεια εικόνα. Άρα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, θα πρέπει να κάνετε pedicure.
Εάν έχετε ξηρή ή σκασμένη επιδερμίδα στις φτέρνες των ποδιών σας, τρίψτε τα με ελαφρόπετρα ή με μια κατάλληλη λίμα. Αλείψτε μετά την επιδερμίδα των ποδιών σας με φυτικό έλαιο κι αφήστε το να απορροφηθεί καλά. Περιποιηθείτε τα νύχια σας και βάψτε τα με ζωηρό κόκκινο βερνίκι.



Φάτε υγιεινά

Η διατροφή, η άσκηση και το νερό είναι τα κλειδιά για να διατηρήσετε υγιές, το καταπονημένο από την ηλιοθεραπεία δέρμα σας.
- Φροντίστε η διατροφή σας να είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα Ω3. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, όπως τα πράσινα λαχανικά, σε μη επεξεργασμένα δημητριακά, είναι ευεργετικά για το δέρμα σας. Πολύ θρεπτικά είναι επίσης τα μούρα και τα δαμάσκηνα, τα οποία περιέχουν τα υψηλά επίπεδα  αντιοξειδωτικών. Απαραίτητα στην διατροφή σας, είναι και τα ψάρια – τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα - για να πάρετε αρκετά λιπαρά Ω3.
- Μια και στις διακοπές σας θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, φροντίστε να γυμνάζεσθε. Είναι καλό, όχι μόνο για το μυϊκό σας σύστημα, αλλά και για την κυκλοφορία του αίματος που είναι ο βασικός τρόπος για την διατροφή της επιδερμίδας σας.
- Και φυσικά πολύ νερό. Φροντίστε να πίνετε καθημερινά τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό, για ξεπλυθεί το σώμα σας από τις τοξίνες και να αναζωογονηθεί η επιδερμίδα σας.

Να φοράτε καπέλο και να επιδιώκετε τη σκιά

Φροντίστε να προστατεύετε το πρόσωπό σας από τον ήλιο με ένα μεγάλο καπέλο. Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε την αντηλιακή κρέμα προσώπου, αλλά ένα καπέλο θα προστατεύσει και τα μαλλιά σας και θα προσθέσει άλλο ένα επίπεδο προστασίας για το πρόσωπό σας.
Να φοράτε επίσης ένα ζευγάρι γυαλιά . Όχι μόνο θα φαίνεστε πιο γοητευτική, αλλά θα προστατεύσετε και τα μάτια σας. Να είστε βέβαια σίγουρη ότι τα γυαλιά σας είναι 100% απορροφητικά με προστασία UVA/UVB.
fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου