ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΣΧΕΣΗ

Το πώς συμπεριφερόμαστε στον σύντροφο μας είναι εξίσου σημαντικό με το τι του λέμε! Μάλιστα πολλές φορές οι πράξεις μας είναι πολύ πιο ουσιαστικές γιατί έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν πολύ πιο ισχυρά και αυταπόδεικτα μηνύματα. Σκέψου απλώς πώς θα αισθανόσουν αν ο φίλος σου έλεγε συνεχώς πόσο σε αγαπάει, αλλά...
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΣΧΕΣΗ

    ... δεν μπορούσες να βρεις καμία απολύτως πράξη του που να στο αποδεικνύει;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η «αγάπη» είναι μια λέξη που απαιτεί πράξεις! Για το λόγο αυτό, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δυο μικρά «μυστικά» συμπεριφοράς που αν τα εφαρμόζετε με το ταίρι σου μέρα με τη μέρα, θα διαπιστώσεις ότι η σχετικά μικρή προσπάθεια που θα καταβάλετε για τη βελτίωση της μεταξύ σας επικοινωνίας θα εξελιχθεί σε μια πολύ δυνατή σύνδεση των δυο σας!
Καταλάβετε τους τρόπους που τσακώνεστε.
Φαντάσου το εξής για μια στιγμή: εσύ και εκείνος συζητάτε ένα πρόβλημα που έχει προκύψει μεταξύ σας. Στην αρχή, και οι δύο προσπαθείτε να είστε ευγενικοί και να ακούτε τι λέει ο άλλος, αλλά στη συνέχεια παρατηρείς ότι εκείνος «κλείνει». Αισθάνεσαι ότι σε αγνοεί ή ότι δεν ενδιαφέρεται και εκνευρίζεσαι. Φαίνεται στον τόνο της φωνής σου και στη γλώσσα του σώματος σου. Εκείνος απογοητεύεται και προσπαθεί να απομακρυνθεί. Τότε εσύ θυμώνεις, αρχίζεις να φωνάζεις, σε ακολουθεί και εκείνος στον ίδιο τόνο και τσουπ! Να ο καυγάς! Σου θυμίζει τίποτα;
Είναι πολύ πιθανό η αιτία του καυγά σας να μην βρίσκεται στην πραγματικότητα στην ανικανότητα σας να λύσετε τη διαφορά, αλλά στο πώς προτιμάτε να επικοινωνείτε!
Μπορεί εσύ να είσαι ο τύπος που θέλει να το λύνει εκείνη την ώρα. Είσαι προετοιμασμένη να κολλήσεις εκεί όσο χρειαστεί, να τα πεις όλα, να ξεσπάσεις και να βρεις εκείνη την ώρα κάποιου είδους λύση. Από την άλλη, εκείνος είναι ο τύπος που θέλει να ακούσει τι έχεις να πεις, να απομακρυνθεί και αφού έχει σκεφτεί μόνος του ψύχραιμα να επιστρέψει με πιθανές λύσεις.
Μόνο αν καταλάβετε πώς λειτουργεί ο Άλλος και το αποδεχτείτε, μπορεί να βρεθεί ένα «πλάνο» για το πώς θα συζητάτε τα προβλήματα σας στο μέλλον. Ίσως είναι μια καλή ιδέα να περιγράψει ο καθένας από μόνος του όχι μόνο το πώς πιστεύει ότι λειτουργεί ο ίδιος καλύτερα, αλλά και το τι θεωρεί ότι θα τον βοηθούσε να κάνει ο άλλος σε μια τέτοια συζήτηση. Είναι το πρώτο βήμα για να κάνετε έναν συμβιβασμό στις μεθόδους επικοινωνίας σας.
Καταλάβετε τους τρόπους που αγαπιέστε.
Τώρα φαντάσου το εξής: εσύ και μια φίλη αποφασίσατε να δείτε μια ταινία. Φεύγοντας, ζητάς από τον καλό σου να βάλει ένα πλυντήριο. Ωστόσο, όταν επιστρέφεις τα ρούχα είναι εκεί, στη θέση τους, άπλυτα. Αισθάνεσαι απογοητευμένη και όταν έρχεται να σε καλωσορίσει με ένα φιλί και μια αγκαλιά, εσύ τον σταματάς. Εκείνος αισθάνεται απόρριψη, πληγώνεται, σε θεωρεί υπερβολική και αχάριστη και γίνεται συναισθηματικά απόμακρος. Προσεχώς έρχεται τσακωμός .Τι έγινε ακριβώς;
Ο πολύ έμπειρος ψυχολόγος, δρ. Gary Chapman, υποστηρίζει ότι υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τρόποι να δώσεις και να πάρεις αγάπη: πράξεις εξυπηρέτησης, λόγια επιβεβαίωσης, ανταλλαγή δώρων, σωματική επαφή και ποιοτικός χρόνος. Ενώ χρησιμοποιούμε και τους 5, τυπικά θα μπορούσες να πεις ότι μόνο δυο από αυτούς είναι χαρακτηριστικοί της δικής σου συμπεριφοράς.
Το προηγούμενο σενάριο, όπου δεν έβαλε το πλυντήριο, δείχνει ότι ο δικός σου «τρόπος αγάπης» είναι αυτός της εξυπηρέτησης, ενώ ο δικός του είναι αυτός της σωματικής επαφής. Αναγνωρίζοντας αυτή τη διαφορά σας προφυλάσσεστε από το να αισθάνεστε απόρριψη ή ψυχρότητα ο ένας από τον άλλο, ασφάλεια που σας βοηθά να επικοινωνήσετε καλύτερα σε σχέση με τις ανάγκες σας. Έτσι σε αυτό το σενάριο, εκείνος θα θεωρούσε σημαντικό το να βάλει πλυντήριο ,το να σε εξυπηρετήσει γιατί ξέρει ότι έτσι «καταλαβαίνεις» την αγάπη του και εσύ θα τον αγκάλιαζες και θα τον φιλούσες επιστρέφοντας σπίτι γιατί ξέρεις ότι έτσι «καταλαβαίνει» τη δική σου .
Το να αποκτήσετε συμβατότητα σε αυτούς τους δύο κρίσιμους τομείς : αυτόν της αγάπης και αυτόν του τσακωμού είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για μια υγιή, ισορροπημένη και ευτυχισμένη σχέση. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι όλα θα είναι τέλεια και δεν θα έχετε ποτέ κανένα πρόβλημα, αλλά ότι θα μπορέσετε να είστε πιο σίγουροι ότι αγαπιέστε και άρα πιο ικανοί να αντιμετωπίσετε κάθε δυσκολία!
marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου