ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Top 10 anti-stress Τροφές!

                      Top 10 anti-stress Τροφές!


Δεν μπορείς να αρνηθείς ότι ένα ντόνατ, ένα κέικ, ένα γλυκό-γενικά τροφές υψηλές σε σάκχαρα και λίπη, μπορούν να σου προσφέρουν σε δευτερόλεπτα ανακούφιση από το stress. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα ίδια αυτά φαγητά, μπορούν να κάνουν τις ορμόνες σου τραμπάλα, αφήνοντας έτσι μια καταθλιπτική διάθεση, χειρότερη από ποτέ. Αντί λοιπόν να ψάχνεις «βοήθεια» σε τέτοιου είδους τροφή, την επόμενη φορά που θέλεις ένα boost, κάνε την χάρη στο σώμα και το μυαλό σου, προσφέροντας του συμπλέγματα υδατανθράκων, καθαρές πρωτεΐνες και υγιές λίπος. Δες τις top 10 υγιεινές επιλογές κατά του stress!
Βρώμη: οι περίπλοκη σύνθεση υδατανθράκων ανεβάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης (ορμόνη της ευτυχίας) και έτσι δρουν σαν ηρεμιστικό για τον εγκέφαλο μας.
Πορτοκάλια: όλοι ξέρουμε για την βιταμίνη C που περιέχουν, αλλά ήξερες ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να αποβάλλεις το stress ; Όταν είμαστε αγχωμένοι, το σώμα μας απελευθερώνει περισσότερες ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη C βοηθάει στην απομάκρυνση αυτών και εμποδίζει την συγκέντρωση τους στο σώμα μας, η οποία μπορεί να προκαλέσει περισσότερο άγχος.
Καρύδια: τρώγοντας μερικά θα λάβεις αρκετή ποσότητα λινολεϊκού οξέος και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, στοιχεία που μειώνουν την πίεση του αίματος, εμποδίζουν ορμονικές «εκρήξεις» και μας προστατεύουν από συναισθηματικές εναλλαγές. Το ήξερες ότι και το απλό «ροκάνισμα» οποιουδήποτε ξηρού καρπού σε βοηθάει να αποβάλλεις την επιθετικότητα σου ;
Μούρα: σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα μούρα και όλα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά στοιχεία που σε ανακουφίζουν από το stress. Επίσης τα μούρα είναι πηγή βιταμίνης C, η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα μας.
 
Μαύρη σοκολάτα: έχει μια αδιαμφισβήτητη επιρροή στην ρύθμιση άγχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρώμε περισσότερη σοκολάτα όταν έχουμε κακή διάθεση προκειμένου να την βελτιώσουμε και όντως λειτουργεί. Απλά επέλεξε μόνο την μαύρη σοκολάτα που δεν έχει μόνο αντιοξειδωτικές ιδιότητες αλλά χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση, κάνοντας μας πιο ήρεμους και χαλαρούς. Μπορείς να το αρνηθείς ;
Ρόφημα Χαμομηλιού: απλά το να ανακατεύεις ελαφρά ένα ζεστό ρόφημα, λειτουργεί χαλαρωτικά. Το χαμομήλι είναι από τα βότανα που έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και επίσης μπορεί να φέρει ήπια υπνηλία. Ότι πρέπει πριν κοιμηθείς!
Cottage Cheese: συνδύασε το με λίγο λιναρόσπορο και μερικά βατόμουρα, και έχεις στη στιγμή ένα ενισχυτικό γεύμα για την διάθεση σου. Οι υδατάνθρακες του απελευθερώνουν συνεχώς ενέργεια στον οργανισμό σου, διεγείρουν την σεροτονίνη, ενώ τα βατόμουρα μειώνουν τις ορμόνες του strees.
Avocado: είναι πλούσια σε γλουταθειόνη, μια ουσία που μειώνει την απορρόφηση των λιπών, τα οποία δημιουργούν οξειδωτική ζημία από το stress. Είναι καλή πηγή Β-καροτίνης, βιταμίνης Ε και φυλλικού οξέος το οποίο λειτουργεί σημαντικά στην σταθεροποίηση της διάθεση μας.
Σπαράγγια: η κατάθλιψη έχει συνδεθεί με χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος, ένα στοιχείο που τα σπαράγγια έχουν σε αφθονία, άρα μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στην διάθεση σου, διώχνοντας μακριά τα αρνητικά αισθήματα.
Γάλα: πλούσιο σε βιταμίνη Β 12, πρωτεΐνες και ασβέστιο που καταπολεμούν ελεύθερες ρίζες, λειτουργώντας κατά του stress. Επίσης οι πρωτεΐνες του, έχουν την ιδιότητα να χαμηλώνουν την πίεση του αίματος, ενώ το κάλιο του ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και κράμπες!

 news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου