ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Στέκια στην περιφέρεια: γιατί υπάρχει ζωή και μετά την Αθήνα


Καλή η πρωτεύουσα, αλλά επειδή στις διακοπές σου δεν θα την βγάλεις εδώ, το COSMO σου λέει τα μέρη τα σωστά.
Ποιος είπε ότι η έξοδος σε γουστόζικα μαγαζιά με άποψη και στυλ είναι κεκτημένο της Αθήνας; Οι μέρες και οι νύχτες στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι εξίσου, μπορεί και παραπάνω, ενδιαφέρουσες. Εδώ θα βρεις τα 10 συν 1 στέκια- σήμα κατατεθέν διαφόρων πόλεων της περιφέρειας.

Θεσσαλονίκη – La Doze Art Cocktail bar

 

Στην καρδιά της πολύβουης πιάτσας στην Βαλαωρίτου, τα χίπστερ καρντάσια βρήκαν το λιμάνι τους. Industrial, αφαιρετικό, με ένα μπιλιάρδο από τη μία και μια γκαλερί από την άλλη, στο δίπατο «La Doze art Cocktail bar» θα ακούσεις τις μουσικές που εκθειάζουν τα mainstream NME και Pitchfork μέχρι και εκείνες τις μπάντες που ούτε και αυτές ξέρουν ότι υπάρχουν ακόμα.
Βηλαρά 1, τηλ. 2310 532986

Λάρισα- Mosh Pit Booze Bar

 
Θεματικές βραδιές, dj sets, vintage bazaars και εκεί στον κάμπο περνάνε καλά. Το «Mosh Pit Booze Bar» ακολούθησε τη λογική του μοντέρνου πολυχώρου με τη mix & match διακόσμηση και σε συνδυασμό με τα φθηνά ποτά- cocktails στα 5 ευρώ- το πείραμα πέτυχε!
Κουμουνδούρου 16, τηλ. 697 5977446

Πάτρα- Del Bar

 

Το λένε οι ντόπιοι, το λένε και οι περαστικοί. Το Del Bar έχει αυτό το κάτι που το κάνει να διαφέρει από την πλειοψηφία των συνηθισμένων μπαρ στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Το ποτάδικο επί της Τριών Ναυάρχων φημίζεται εδώ και χρόνια για τα εναλλακτικά του γούστα γεμίζοντας το πρόγραμμά του με live βραδιές και dj sets που κινούνται σε indie pop, jazz, funk και άλλα τέτοια ωραία μουσικά μονοπάτια.
Τριών Ναυάρχων, 51

Βόλος- Άνεμος

 
Καλοκαίρι στον Βόλο σημαίνει «Άνεμος», τέλος. Από όποιο τσιπουράδικο και αν αρχίσει η βραδιά σου και σε όποιο club ή cocktail bar στο κέντρο της πόλης καταλήξεις, ένα πέρασμα από τον διάσημο παραλιακό μπαρ της Αγριάς, θα το κάνεις. Όλο το σκηνικό ουσιαστικά εκτυλίσσεται πάνω σε μια μικρή εξέδρα εκεί που σκάει το κύμα με χαλαρές μουσικές για να σου θυμίζει ότι η απόδραση στο νησί είναι κοντά.
Ηρώων Πολυτεχνείου 37, Αγριά, τηλ. 697 4465273

Χανιά- Fagotto Jazz Bar

 

Μέσα από ένα βενετσιάνικο αρχοντικό στο φρούριο του Φιρκά ξεπηδούν εκλεπτυσμένες μελωδίες που σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Αυτό είναι μάλιστα και το μυστικό της επιτυχίας του «Fagotto Jazz Bar»: κλασική μουσική μέχρι jazz και blues σε ζωντανή μάλιστα μετάδοση συχνά πυκνά. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο δρομάκι δημιουργούν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα για χαλαρή κουβέντα και συμπάθεια.
Αγγέλου 16, τηλ. 28210 71887

Κόρινθος- Μηδέν Ένα

 
Εδώ και περίπου ένα χρόνο, μια ευχάριστη έκπληξη προστέθηκε στη νυχτερινή ζωή της Κορίνθου και η οποία δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα αμέτρητα στέκια που συνωστίζονται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Feelgood μουσικές, τίμιος καφές, προσεγμένα cocktail και κεφάτες παρέες σε ένα λιτό και απέριττο industrial all day χώρο που δεν βρίσκεις εύκολα.
Κολοκοτρώνη 1, τηλ. 27410 72777

Ηράκλειο- Τρίτο 

 
Τι Ηράκλειο, τι Βερολίνο. Ψαγμένα cocktails από αυτά που πλέον έχουν αναχθεί σε επιστήμη, alternative indie rock, sub pop, synthpop, electro και άλλα πολλά μουσικά παρακλάδια, εκθέσεις και happenings θα σου θύμιζαν μπαράκι στην Torstrasse του Mitte, όμως το συγκεκριμένο βρίσκεται στο Ηράκλειο και ονομάζεται «Τρίτο».
Μεραμβέλου 3, τηλ. 2810 333282 

Ρόδος- Mod

 
Και από το Βερολίνο μεταφερόμαστε στο Λονδίνο. Ή αλλιώς παίρνεις το βαπόρι και από την Κρήτη φτάνεις στη Ρόδο για να συναντήσεις το «Mod». Το γνωστό logo του London Underground σε καλωσορίζει στο περίφημο μπαράκι με τα φωτεινά χρώματα και την εμμονή στα καθαρά ποτά και στα indie ακούσματα, πολλά εκ των οποίων συνδέθηκαν με επικές ταινίες των 90s και early 00s, όπως «Trainspotting», «High Fidelity» και «Run Lola Run».
Ακτή Μιαούλη και Κρήτης 14, τηλ. 22410 21910 

Καλαμάτα- Luna Lounge

 
Σαν πας στην Καλαμάτα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Luna Lounge». Ένα ξεχωριστό all day bar παλαιάς κοπής που συνδυάζει υπέροχα cocktails με το ξενόφερτο trend του πλουσιοπάροχου brunch, από burgers, eggs benedict και puncakes.
Αριστομένους 23, τηλ. 27210 027210

Μυτιλήνη- Parasol

 
Μία από τις ανεκτίμητες αξίες της Μυτιλήνης είναι το θρυλικό beach bar «Parasol» στην Ερεσό. Κόσμος και ντουνιάς συρρέει από τα γύρω χωριά για μια θέση σε ένα από τα καλύτερα μπαλκόνια του Αιγαίου. Στα πόδια σου η απέραντη αμμουδερή παραλία της Ερεσού, μπροστά σου το απέραντο γαλάζιο και στα ηχεία lounge και reggae μουσικές, πολλές φορές και σε ζωντανή μετάδοση. Μαγεία.
Σκάλα Ερεσού, τηλ. 22530 52050 

Λουτράκι- Lemon

 
Αυτό που ελάχιστοι από το φανατικό κοινό του άλλοτε θρυλικού «Pop» γνωρίζουν είναι ότι ένα δίδυμο αδερφάκι του υπάρχει ακόμα κάπου εκεί έξω. Μπορεί τίποτα πια να μην είναι το ίδιο στον πεζόδρομο της Κλειτίου όμως στο εξωτικό Λουτράκι οι μνήμες ξυπνούν στο «Lemon» (οι φουντωμένες λεμονιές στην αυλή πάνε πακέτο με τις αναπαυτικές κούνιες για χαλαρά καλοκαιρινά βράδια) με τον Χριστόφορο να σε υποδέχεται με χαμόγελο –εδώ και λίγο καιρό και με νοστιμότατα πιάτα- τα cocktails να ρέουν σε άφθονη ποσότητα και με τα decks να ορκίζονται σε ένα «full indie» θεό.
Περιάνδρου 11, τηλ. 27440 65845

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου