ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ορεινές εκδρομές για Χριστούγεννα με ατμόσφαιρα!

Οι πιο συναισθηματικοί αυτές τις ημέρες φτιάχνουν λίστα με τα φαγητά που θα μαγειρέψουν για το οικογενειακό τραπέζι. Οι πιο .......... περιπετειώδεις, από την άλλη, φτιάχνουν λίστες με τα μέρη της Ελλάδας όπου τα Χριστούγεννα θα φάνταζαν διαφορετικά. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, πάρτε μερικές ιδέες για το χριστουγεννιάτικο ταξίδι.

Τρίκαλα Κορινθίας
Τα πανέμορφα χωριά 
των Τρικάλων αποτελούν τις δικές μας ελληνικές «Άλπεις» και τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική ευκαιρία να ζήσετε σε αυτό το μαγικό τοπίο με την ορεινή ομορφιά, τον καθαρό αέρα, το εξαιρετικό κλίμα και την υπέροχη θέα. Αυτή την εορταστική εποχή σας περιμένει στην περιοχή μπόλικο τσίπουρο να σας ζεστάνει, φουρνιστές πίτες, ψωμιά και γλυκά από τις μαγείρισσες των χωριών και ένα εορταστικό κλίμα που διαχέεται από τα Κάτω ως τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Μην παραλείψετε να ανάψετε ένα κερι στον Άγιο Νικόλαο των Άνω Τρικάλων και αν έχετε όρεξη για εξορμήσεις, να κάνετε βόλτες με έλκηθρα στη Ζήρεια και να επισκεφτείτε την πανέμορφη λίμνη Δόξα με το πανέμορφη εκκλησάκι στη μέση της λίμνης.
Μακρινίτσα, Πήλιο
Χριστούγεννα με θέα σας περιμένουν 
στη Μακρινίτσα του Πηλίου, η οποία δεν έχει πάρει αυθαίρετα τον χαρακτηρισμό «μπαλκόνι» του Πηλίου. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της, η ανεπανάληπτη θέα και τα υπέροχα μικρά καλντερίμια θα σας ταξιδέψουν σε άλλη εποχή και θα σας κάνουν να νιώσετε τα Χριστούγεννα πολύ διαφορετικά, πιο κοντά σε παραμυθένια. Θαυμάστε τα αρχοντικά της, περπατίστε στα δρομάκια της, δοκιμάστε τις τοπικές νοστιμιές της και αν έχετε μέρες στη διάθεσή σας, χρησιμοποιήστε την ως ορμητήριο για να γνωρίσετε και άλλα χωριά του Πηλίου, όπως την Πορταριά, τη Ζαγορά, την Τσαγκαράδα, αλλά και να κάνετε σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες.


Μέτσοβο
Παράδοση, υψόμετρο, φυσικές ομορφιές, σπάνια χλωρίδα και πανίδα… Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το σκηνικό του Μετσόβου, το οποίο σκαρφαλώνει στα 1150 μέτρα στις πλαγιές της Πίνδου και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας. Εκεί θα συναντήσετε παραδοσιακή ατμόσφαιρα με πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακές βρύσες, σπίτια από πέτρα και πάνω ντόπιους που κρατούν αναλλοίωτη την παράδοσή τους, μιλούν τη βλάχικη και πολλοί ντύνονται παραδοσιακά. Ανάλογες με τις φυσικές του ομορφιές είναι και οι γεύσεις της περιοχής, με πρώτα και καλύτερα τα δύο τοπικά τυριά μετσοβόνε και μετσοβέλα, αλλά και το ντόπιο κρασί. Το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ που διαθέτει και διαμονή, αλλά και το Πρότυπο Τυροκομείο Ιδρύματος Τοσίτσα-Αβέρωφ, πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στο πρόγραμμά σας, ενώ από την περιοχή δεν πρέπει να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε παραδοσιακά φαγητά, όπως αρνί με κουνουπίδι, λουκάνικο Μετσόβου, γίδα βραστή, κοντοσούβλι και… άπειρες πίτες.

Βασιλίτσα Γρεβενά
Στα δυτικά του νομού Γρεβενών, 420 χιλιόμετρα από την Αθήνα, η Βασιλίτσα, μια από τις κορυφές της οροσειράς της Πίνδου, με τα πυκνά της δάση, τα παραδοσιακά χωριά, το μπόλικο χιόνι και το ξακουστό χιονοδρομικό κέντρο για τους πιο δραστήριους, αποτελεί ιδανική χειμερινή επιλογή και για τις γιορτές. Απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από την πόλη των Γρεβενών και σας δίνει αρκετές επιλογές προς εξερεύνηση με τους οικισμούς της, όπως αυτόν της Σαμαρίνας και των γύρω χωριών (Περιβόλι, Δεσκάτη, Λάβδα, Πολυνέρι, Πανόραμα κ.ά.), όπου τα παραδοσιακά σπίτια, η φύση και οι πέτρινες βρύσες συνθέτουν ένα γραφικό, χειμωνιάτικο τοπίο. Αφήστε οπωσδήποτε μια μέρα ελεύθερη για σκι στο ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο και συνδυάστε Χριστούγεννα με δράση, αλλά και παραδοσιακό, όμορφο χιονισμένο τοπίο, που τόσο λείπει στους ανθρώπους της πόλης.

Στενή Ευβοίας
Αν δεν θέλετε να ταξιδέψετε πολύ μακριά ή ετοιμάζετε μια γιορτινή απόδραση-εξπρές, η Στενή Ευβοίας, ένα από τα πιο όμορφα και «πράσινα» χωριά του νησιού, σας περιμένει περίπου στα 30 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα και στα 100+ από την Αθήνα. Στο ορεινό της τοπίο στα 440 μέτρα υψόμετρο, θα ανακαλύψετε τη μυρωδιά του δάσους της Δίρφυς, τη θέα των αμφιθεατρικά χτισμένων σπιτιών, την πλακόστρωτη πλατεία με τις νεανικές καφετέριες και τα παραδοσιακά καφενεία και μια ορεινή, χαλαρή και όμορφη ατμόσφαιρα που θα σας βοηθήσει να «ξεφύγετε». Η Στενή φημίζεται και για το καλό φαγητό της, στις ψησταριές πάνω από τη ρεματιά, στη σκιά του πλατανόδασους, ενώ σημαντικό αξιοθέατο είναι και η φημισμένη πηγή «βρύση του γιατρού», σε μια τοποθεσία μέσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Αν μη τι άλλο, εκεί θα ζήσετε την ατμόσφαιρα, τα κάλαντα και τη χαρά των ημερών, σε ένα πιο επαρχιώτικο μοτίβο, μέσα στην ιδιαίτερη φύση του βουνού.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου