ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Νηστήσιμες τηγανίτες για πρωινό ή απογευματινό σνακ!



Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αυγογδάρτη, το αλεύρι, τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το νερό, μέχρι να .....

...... έχουμε ένα χυλό όχι πάρα πολύ υδαρή, ούτε όμως και σφιχτό.

Ρίχνουμε ελάχιστο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Οταν κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό. Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά τις τηγανίτες να πάρουν χρώμα.
Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια.

Υλικά (για για περίπου 700 γρ.)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
χυμός από 3-4 πορτοκάλια
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/2 κούπα νερό σπορέλαιο, για το τηγάνι
μέλι, για το σερβίρισμα
κανέλα, για πασπάλισμα
καρύδια, τριμμένα, για πασπάλισμα



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου