ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ανεπανάληπτη Chocotorta που θα σας γίνει ανάγκη και συνήθεια!

Χτυπήστε την καραμέλα γάλακτος με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως (Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε τη συνταγή μας για υπέροχη σπιτική καραμέλα γάλακτος dulce de leche). Βουτήξτε τα σοκολατένια μπισκότα στο ....

.... σοκολατούχο γάλα και ετοιμάστε το 1ο στρώμα μπισκότων στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.
3
Απλώστε πάνω από την πρώτη στρώση των μπισκότων μία στρώση από το μείγμα της καραμέλας γάλακτος με το τυρί κρέμα.
4
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 3 φορές.
5
Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο.
Για τη γκανάς σοκολάτας
6
Βράζετε την κρέμα γάλακτος.
7
Τη ρίχνετε ύστερα σε ένα μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας.
8
Περιμένετε 5 λεπτά και κατόπιν ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
9
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το γλυκό σας και τοποθετήστε το στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες. Ύστερα είναι έτοιμο για απόλαυση!!

Για τη chocotorta θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏τυρί κρέμα
  • 500 γρ. ‏dulce de leche (σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για σπιτική καραμέλα γάλακτος)
  • λίγο ‏σοκολατούχο γάλα
  • 500 γρ. ‏σοκολατένια μπισκότα της επιλογής σας
Για τη γκανάς θα χρειαστείτε
  • 300 γρ. ‏κουβερτούρα γάλακτος
  • 300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος

Συνταγή για σπιτική καραμέλα γάλακτος dulce de leche

Εκτέλεση

1
Σιγοβράζετε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. (Μπορείτε να το βάλετε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 1 ώρα)
2
Προσέχετε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό) και βάζετε νερό στον βραστήρα για να προσθέστε όταν εξατμίζεται το νερό.
3
Μπορείτε να βάλετε παραπάνω από ένα να βράσει. Καλό θα είναι να ετοιμάσετε πολλά κουτιά και να τα αποθηκεύσετε εκτός ψυγείου για την ερχόμενη φορά!!!
4
Κοιτάζετε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτετε νερό.
5
Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
6
Η διατήρησή τους είναι ίδια με αυτή του γάλακτος.

Για την Καραμέλα γάλακτος - Dulce de leche θα χρειαστείτε

  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου