Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Αρχίζουμε να ......
...... ζυμώνουμε. Θέλουμε η ζύμη να είναι μαλακή κι εύπλαστη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας με βάθος ώστε στην μέση να μπει η σοκολάτα. Κάνουμε τρυπούλες στην μέση για να μην φουσκώσει κι αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Αφού κρυώσουν ξεκινάμε να γεμίζουμε το κέντρο τους με πραλίνα ενώ από πάνω βάζουμε ροδέλες μπανάνας.
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Γάλα 300 ml
Zάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού
Αυγό 1 μόνο τον κρόκο χτυπημένο
Μπανάνες 1 - 2 τεμ κομμένες ροδέλες
Πραλίνα σοκολάτας
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου