ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Σοκολατένιο τσουρέκι!


tsoureki-sokolatass


Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό. Ρίχνουμε την ξηρή μαγιά και 1 πρέζα από τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί η μαγιά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη .....

..... με το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας, αλευριού και μαγιάς στο μίξερ.


Ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο τραπέζι ή στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε ξανά ελαφρώς με τα χέρια μας, για να φύγει ο αέρας. Την κόβουμε στα τρία.

Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο φιτίλι, τα ενώνουμε στο επάνω μέρος και τα πλέκουμε σε πλεξούδα. Τη μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για περίπου άλλη 1 ώρα, να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε το τσουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για περίπου 40-50 λεπτά, χωρίς να το αλείψουμε με αυγό ή γάλα, διότι στο τέλος θα το γλασάρουμε.

Γλάσο: Βράζουμε την κρέμα και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της και να γίνει πιο παχύρρευστη. Την αδειάζουμε πάνω από το τσουρέκι.Αφήνουμε λίγο στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο πριν κόψουμε το τσουρέκι

Υλικά
1 κούπα (όχι πολύ γεμάτη) νερό, χλιαρό (185 γρ.)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)
1/3 κούπας ζάχαρη (60 γρ.)
3 κούπες αλεύρι σκληρό ή αλεύρι για τσουρέκι (380 γρ.)
1/4 κούπας κακάο (30 γρ.)
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
1 αυγό

Γλάσο

150 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου