ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 + 3 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν!


Σχετική εικόνα

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΤΕΧΝΗ
ART TAKE OVER: Ημέρες Τέχνης στο The Mall Athens
Το The Mall Athens διοργανώνει για πρώτη φορά ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός - για τους λάτρεις της Τέχνης και όχι μόνο - ένα μεγάλο αφιέρωμα Τέχνης. Το The Mall Athens
θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να περιηγηθούν και να απολαύσουν μια σειρά από ποικίλες καλλιτεχνικές προτάσεις και δραστηριότητες, σε συνεργασία με σημαντικά Ιδρύματα, Μουσεία και περισσότερους από 100 διακεκριμένους δημιουργούς. Το αφιέρωμα Τέχνης «ART TAKE OVER» που επεκτείνεται και στα 4 επίπεδα του εμπορικού κέντρου, περιλαμβάνει δράσεις προσβάσιμες κατά τις ώρες λειτουργίας του The Mall Athens, με δωρεάν είσοδο για όλους. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Η Αθήνα ελεύθερη» με εκδηλώσεις σε όλη την πόλη
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις «Η Αθήνα ελεύθερη», που διοργανώνονται για τρίτη χρονιά σε δημόσιους χώρους της πόλης, προκειμένου να τιμηθεί η απελευθέρωση της Αθήνας από τη γερμανική κατοχή, αλλά και να δώθεί η ευκαιρία στους πολίτες να γνωρίσουν την ιστορία όπως αποτυπώνεται στην πόλη και τα κτίριά της.
Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να λάβετε μέρος στις εξής εκδηλώσεις:
Σάββατο 14/10
«Στα βάθη του καθημερινού»: Προσεγγίζοντας την κοινωνία της περιόδου 1940-44 στη διδακτική πράξη»: Πρόκειται για μια εκπαιδευτική δράση που θα πραγματοποιηθεί στο Κτήριο 6, πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, Πάρκο Ελευθερίας – Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων από τις 10:30 (διάρκεια: 4 ώρες). Δήλωση συμμετοχής: 210 3735253 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Κυριακή 15/10
«Δρόμος μνήμης και τιμής: Μπλοκ 15 - Σκοπευτήριο Καισαριανής»: Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου με σημείο εκκίνησης το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου (Καραϊσκάκης Α΄- Μπλοκ 15, στις 9:00) και σημείο τερματισμού το Σκοπευτήριο Καισαριανής.
«Αντίσταση και Δωσιλογισμός στην κατεχόμενη Αθήνα»: Πρόκειται για έναν ιστορικό περίπατο που περιλαμβάνει μια περιήγηση με τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη. Σημείο συνάντησης ορίζονται τα Προπύλαια της Πανεπιστημίου Αθηνών στις 11:00.
«Τα τραγούδια της Κατοχής»: Mια συναυλία στο εργοστάσιο της Ηλεκτρικής (ΔΕΗ) στο Κερατσίνι στις 19:30.
Τραγουδούν: Αφροδίτη Μάνου, Βασίλης Κορακάκης, Εύη Μάζη
Επιλογή-ανάγνωση κειμένων: Μάνια Παπαδημητρίου - Αλέξης Βάκης
Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι-μαντολίνο), Πέτρος Καπέλλας (μπουζούκι-μαντολίνο), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Εύη Μάζη (φλάουτο), Γιώργος Γουρζουλίδης (πιάνο), Δημήτρης Μαρινόπουλος (κιθάρα), Νίκος Γύρας (κοντραμπάσο)
ΕΚΘΕΣΗ
Έργο στην πόλη 2017: εικαστική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη σε νεοκλασικό κτίριο στην Αθήνα
Ένα ιστορικό νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας ενεργοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ για το πρόγραμμα City Project / Έργο στην Πόλη 2017, αναθέτοντας μια νέα εικαστική εγκατάσταση στον Κωστή Βελώνη. Ο Βελώνης, μέσα από την έκθεση με τίτλο ‘A Puppet Sun’, αξιοποιεί τον ιστορικό αυτό χώρο για να επανασυστήσει την ιστορία και τη σημαντικότητά του στο κοινό, ενώ ταυτόχρονα θα απευθύνει τις καινούργιες και αναπάντεχες σχέσεις μεταξύ χώρου και έργων τέχνης που θα αναπτυχθούν σε ένα τόσο ιδιαίτερο περιβάλλον. Επισκεφτείτε την έκθεση μέσα στο Σαββατοκύριακο, από τις 12.00 έως τις 20.00, στην διεύθυνση Καπλάνων 11 στο Κολωνάκι.
ΜΟΥΣΙΚΗ
Κινηματογραφικές νότες με τον Jean-Michel Bernard στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ
Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, στις 21.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί στον Φάρο τον Γάλλο βιρτουόζο πιανίστα και συνθέτη Jean-Michel Bernard, για ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι με τη συναυλία Cinematic Piano. Με τη συνοδεία της Κιμίκο Όνο στα φωνητικά και την Οσγκέ Ιλερί-Χριστόπουλος στο τσέλο, ο πιανίστας θα παρουσιάσει κομμάτια από τις ταινίες Ε.Τ., Ο Ταξιτζής, Chinatown, Βασικό Ένστικτο, Ψάχνοντας την Χώρα του Ποτέ, Η Λίστα του Σίντλερ, Καλά Χριστούγεννα κε. Λώρενς, Επικίνδυνες Αποστολές, και πολλά ακόμη, συνδυάζοντάς τα απρόσμενα και περίτεχνα, με τζαζ στοιχεία, παρουσιάζοντας γνωστά κινηματογραφικά soundtrack.
ΔΡΑΣΕΙΣ
Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2017: περιβαλλοντικές δράσεις στο Πάρκο Α. Τρίτσης
Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 11:00-14:00, γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2017 στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον, όπου μπορείτε να περάσετε την ημέρα σας στη φύση με παρατήρηση πουλιών και άλλες δράσεις αφιερωμένες στη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών. Δείτε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες της εκδήλωσης εδώ.
ΧΟΡΟΣ
Open Air Hoop Dance: Εργαστήριο χορού με χούλα χουπ
Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου από τις 18:00 έως τις 19:30, επισκεφτείτε το ΚΠΙΣΝ για ένα διασκεδαστικό εργαστήριο χορού με τίτλο Open Air Hoop Dance. Χρησιμοποιώντας πολύχρωμα στεφάνια μαθαίνετε βασικές κινήσεις και τεχνικές ροής του hoop dance, μίας από τις πιο διασκεδαστικές μεθόδους εκγύμνασης. Οι συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, εξερευνούν το σώμα τους και τη σχέση τους με το χώρο, διασκεδάζοντας στο Κεντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το εργαστήριο δέχεται έως και 20 συμμετοχές.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Eκδήλωση για το βιβλίο του Ανδρέα Φιλιππόπουλου-Μιχαλόπουλου "Το βιβλίο του Νερού"
Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το βιβλίο του Ανδρέα Φιλιππόπουλου-Μιχαλόπουλου "Το βιβλίο του Νερού" στην Οικία Κατακουζηνού (Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 4 - 5ος όροφος). Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν η Χρύσα Φάντη, συγγραφέας και ο Γρηγόρης Γρηγορακάκης, αρχαιολόγος.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Ημέρες Καριέρας 2017
Εργασία, Επιχειρηματικότητα, Εκπαίδευση, Καινοτομία και Νέες Ιδέες είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στις Ημέρες Καριέρας στις 14 και 15 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη. Οι Ημέρες Καριέρας 2017 απευθύνονται σε όλους: στους νέους που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, στους εργαζόμενους που θέλουν να εξελίξουν την επαγγελματική τους πορεία, αλλά και όσους θέλουν να σχεδιάσουν μαζί με εξειδικευμένους συμβούλους το επιχειρηματικό τους πλάνο, στους τελειόφοιτους που αναζητούν τις καλύτερες λύσεις για σπουδές εντός και εκτός συνόρων, στους φοιτητές και πτυχιούχους που ενδιαφέρονται για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. Παράλληλα, εξειδικευμένοι σύμβουλοι και recruiters, κατατοπίζουν τους επισκέπτες σε θέματα βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού, μέσα από ενδιαφέροντα workshops. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί για το διήμερο 14 και 15 από τις 10:00 έως τις 18:00, στο αμφιθέατρο του 9.84 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών.
ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
Λογοτεχνικός περίπατος "Ρέα Γαλανάκη"
Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στην συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη, στο έργο της οποίας αναδεικνύεται η συνθετότητα της ιστορίας, η πολυπλοκότητα των γεγονότων και η καταλυτική τους επίδραση στον ανθρώπινο βίο. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, που συνδέονται είτε με τη ζωή της ίδιας στην Αθήνα, είτε με τα πρόσωπα των βιβλίων της. Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα και θα μπορούν να συζητήσουν μαζί της για τη ζωή αλλά και το έργο της.
ΘΕΑΤΡΟ
"Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στον Πολυχώρο Πράξις
Ο Φάλσταφ, ένας σπάταλος ευγενής και επιρρεπής στα γλέντια, ο οποίος δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές, με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ, όμως, που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες, τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο. Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ" σε σκηνοθεσία Ζωής Τριανταφυλλίδη και πρωταγωνιστές τους Θάνο Καπρέλη, Ζωή Τριανταφυλλίδη, Σοφία Σωληναραίου και Αλεξάνδρα Πολυτίμη Καλομοίρη. Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 21.00 στον Πολυχώρο Πράξις (Γ. Κολοκοτρώνη 12 & Βεΐκου, Κουκάκι), με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο 6993723117.
ΣΙΝΕΜΑ
Park your Cinema στο ΚΠΙΣΝ Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 20.00 προβάλλεται η ταινία "Ο Αρχάριος" (Rushmore), 1998 σε σκηνοθεσία του Wes Anderson. Η ιστορία ακολουθεί έναν 15χρονο σπασίκλα μαθητή της Ακαδημίας Ράσμορ, που συμμετέχει σε αμέτρητες δραστηριότητες χωρίς να καταφέρνει να αριστεύει πουθενά, ζητά τη βοήθεια ενός εκκεντρικού μεγιστάνα για να κατακτήσει μια δασκάλα. Εκείνη, όμως, κάνει δεσμό με τον πλούσιο προστάτη του. *Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος καθώς και ζακέτα.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Athens Photo Marathon 2017
Το Athens Photo Marathon, η μεγαλύτερη ανοιχτή φωτογραφική διοργάνωση διαγωνιστικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017. Σε μια εποχή που η εικόνα αποτελεί κύριο μέσο επικοινωνίας και μετάδοσης μηνυμάτων, το Athens Photo Marathon με γενικό μότο "We are all photographers", καλεί τους φίλους της φωτογραφίας σε ένα ξεχωριστό και ανοιχτό σε όλους φωτογραφικό δρώμενο στην πόλη. Η φετινή διοργάνωση κορυφώνεται με την ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών και την ειδική έκθεση με τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν, στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2018. Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν βραβεία συνολικής αξίας 9.000€. Η συμμετοχή στο Athens Photo Marathon είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.
ΕΚΘΕΣΗ
"Ταξίδι με Οδηγό το Φως" της Δήμητρας Φακάρου
Η γκαλερί Μελάνυθρος παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Δήμητρα Φακάρου "Ταξίδι με Οδηγό το Φως" με εγκαίνια την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 19:00. Η ζωγραφική σ’ αυτό το ταξίδι, ακολουθώντας το φως, μπορεί να είναι ακόμα και ένα παράθυρο σε μια άλλη διάσταση παρ’ όλα αυτά επιθυμεί να συμπορεύεται αρμονικά με τον "έξω" της κόσμο και να τον επηρεάζει θετικά. Όσο και αν είναι ψευδαίσθηση, δεν επιδιώκει να καταπιεί στο εσωτερικό της τον θεατή, αλλά ούτε και να δώσει τίποτα παθητικά και άκριτα δεδομένο, μα να βγει στην πραγματικότητα" και με την ενεργητική και κριτική ματιά του θεατή να γίνει ένα με αυτόν και τον κόσμο. Το Σάββατο μπορείται να επισκεφτείτε την έκθεση η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 11:00 έως τις 14:30.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου