Φαρίνα 500 γρ
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Ηλιέλαιο 250 ml
Χυμό πορτοκαλιού 270 ml
Πορτοκάλια 2 τεμ μόνο το ξύσμα τους
Γλυκάνισος 1 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 150 γρ
Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
Μήλα 2 τεμ κομμένα καρέ
Σταφίδες ξανθές 2 κουταλιές σούπας
Σταφίδες μαύρες 2 κουταλιές σούπας
Οδηγίες
Σε μπολ με νερό βάζουμε τις σταφίδες για 15 λεπτά να φουσκώσουν λίγο. Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μήλα και τις σταφίδες και με το μίξερ χειρός τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε καρέ τα μήλα, τα πασπαλίζουμε με λίγο κανέλα και ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι κι αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ. Αν θέλουμε διακοσμούμε την επιφάνεια με φέτες μήλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε…
από Εύα
Κατηγορία: Γλυκά, Νηστίσιμα, Πρωινές γεύσεις
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 35 - 40 λεπτά
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου