ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Μπόμπα με σεμιφρέντο τιραμισού!




  • Μερίδες: 8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10′
  • Έτοιμο σε: 55′
  • Χρόνος αναμονής: 3 ώρες
Ένα από τα πιο γνωστά ιταλικά γλυκά δίνει έμπνευση και γίνεται η… καρδιά ενός γλυκού, σκέτη μπόμπα!

Υλικά

  • Για το σοκολατένιο παντεσπάνι
  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζάνι (250ml) ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι
  • ¼ φλιτζανιού κακάο
  • 1-1½ φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
  • Για το σεμιφρέντο
  • 3 κουτ. σούπας κρασί Marsala ή άλλο γλυκό κρασί
  • 250γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200ml γάλα ζαχαρούχο
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 1 κουτ. σούπας βραστό νερό
  • 1 κουτ. σούπας Tia Maria ή Kahlua
  • λίγο ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει πολύ.

Βήμα 2

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε στο μίγμα των αβγών το αλεύρι και το κακάο από σουρωτήρι, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν χωρίς να φύγει ο αέρας από το μίγμα. Το μοιράζετε σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το ισιώνετε με σπάτουλα και ψήνετε τα παντεσπάνια στο φούρνο για 12 λεπτά το καθένα.

Βήμα 3

Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο τα σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και τα αναποδογυρίζετε στον πάγκο σας. Ξεκολλάτε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος και μαζί με την πετσέτα τα τυλίγετε σε ρολό. Αφού κρυώσουν εντελώς τα ξετυλίγετε, τα αλείφετε με την πραλίνα και τα ξανατυλίγετε σε ρολό. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 4

Λαδώνετε ελαφρά ένα μπολ χωρητικότητας ενός λίτρου και το καλύπτετε με διπλή στρώση πλαστικής μεμβράνης. Κόβετε τα ρολά σε φέτες πάχους 2εκ. και τις τοποθετείτε γύρω γύρω στα εσωτερικά τοιχώματα του μπολ πιέζοντάς τες ελαφρά μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια. Τα κενά τα καλύπτετε με μικρά κομματάκια. Κρατάτε όσο ρολό περισσέψει για τη βάση. Πασπαλίζετε με δύο κουταλιές της σούπας κρασί.

Βήμα 5

Χτυπάτε στο μίξερ το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αναμιγνύετε το διαλυμένο καφέ με το λικέρ και τα ανακατεύετε στο μπολ με την κρέμα.

Βήμα 6

Ρίχνετε την κρέμα τιραμισού στην εσοχή που έχει δημιουργηθεί στο μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου μέχρι να μισοπαγώσει. Γεμίζετε το κενό από πάνω με φέτες από το υπόλοιπο ρολό, ραντίζετε με το υπόλοιπο κρασί και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.

Βήμα 7

Όταν θέλετε να σερβίρετε αφήνετε την μπόμπα να σταθεί για 30 λεπτά και την ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Ύστερα αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη και σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.
olivemagazine.gr

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!

Γίνετε φίλοι μας στο facebook πατώντας εδώ: //www.facebook.com/NeaKalaMantata?ref=hl ή ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας εδώ: https://twitter.com/NeaKalaMantata Σας ευχαριστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου